آنچه در روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» می خوانید:
کووید–19 در حال تحمیل خسارات شدیدی بر جان و اقتصاد آمریکاییهاست.
این بیماری همچنین میتواند از افول در رهبری آمریکا در جهان حکایت داشته بشد.
نوع واکنش بوش و اوباما به بحرانهایی همچون بحران مالی 2008 و بیماریهای ایدز و ابولا را باید مقایسه نمود با تعامل اصلی ترامپ با جهان از زمان شیوع بینالمللی کرونای جدید که لغو مسافرت بین آمریکا و دیگر کشورها بوده است!
اکنون ایالات متحده رئیس دورهای گروه 7 است، اما این «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه بود که یک نشست ویدئوکنفرانسی را در خصوص کرونا ترتیب داد، پس از آنکه دو بار با کاخ سفید تماس گرفت و نتوانست ترامپ را به اقدام وادارد.
یک نشست مجازی نیز این هفته توسط عربستان سعودی در حال سازماندهی است که در آن رژیم منفور محمد بن سلمان در حال بهره بردن از خلایی است که توسط ترامپ ایجاد شده است.
در شرایط نرمال، انتظار میرود که وزیر امور خارجه آمریکا به کشورهای دیگر سفر کند – دستکم بهصورت مجازی – تا متحدین آمریکا را برای خروج از رکود جهانی و افزایش تولید ملزومات حیاتی به همکاری با هم برانگیزد.
به نظر میرسد برنده بزرگ این عقبنشینی بیسابقه آمریکا، چین باشد. چین پس از پشت سر گذاشتن شیوع اولیه کرونا در خاک خود، در حال پیشنهاد کمک به کشورهای اتحادیه اروپا از جمله ایتالیا و صربستان است. حتی یک شرکت چینی به آمریکا پیشنهاد فروش کیت تست کرونا داده است!
ترامپ به شکلی کودکانه تلاش دارد با نام بردن از «ویروس چینی» تقصیر این همهگیری را به گردن چین بیندازد! او اما راه را برای «رژیم شی» (حکومت چین) باز کرده که خود را به عنوان رهبر جدیدی در جهان معرفی کند که پا جای پای ایالات متحده گذاشته است.