شهید دکتر احمدرضا احدی

۱۰ مطلب در تیر ۱۳۹۹ ثبت شده است

سئول یاغی‌گری را پایان دهد

سئول یاغی‌گری را پایان دهد

سئول یاغی‌گری را پایان دهد

 

سخنگوی وزارت امور خارجه که به اردبیل سفر کرده، روز پنج شنبه با اشاره به ادامه مسدود شدن دارایی‌های مالی ایران از طرف دولت کره جنوبی گفت: «آنچه برای جمهوری اسلامی ایران مهم است آزادسازی دارایی‌های ملت ایران در کره‌جنوبی است که به واسطه فروش نفت، حاصل شده است و مقامات کره‌جنوبی باید هرچه سریع‌تر نسبت به آزادسازی دارایی‌های ملت ایران اقدام کنند.»

 

بر اساس برآورد‌ها، مطالبات مالی ایران از کره‌جنوبی 7 میلیارد دلار است که به گفته سید عباس موسوی، «این پول به واسطه فروش نفت، حاصل شده است و مقامات کره‌جنوبی باید هرچه سریع‌تر نسبت به آزادسازی دارایی‌های ملت ایران اقدام کنند.» ‌موسوی به بهانه‌جویی‌های دولت سئول اشاره کرده و گفته است: «استناد آن‌ها به اینکه امریکایی‌ها مانع انتقال پول به ایران هستند قابل قبول نیست چراکه روابط بین کشور‌ها به خود آن‌ها بستگی دارد و معامله موجود نیز بین ایران و کره‌جنوبی بوده است، لذا امریکا در این معامله نقش ندارد که بخواهد در این خصوص موضع‌گیری کرده یا اعمال نفوذ کند.» ‌

 

سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: «رابطه ارباب-رعیتی امریکا و کره‌جنوبی به خودشان مربوط است و به ما ربطی ندارد، ولی باید کره‌جنوبی در معامله خود با ایران صادق باشد و به تعهدات خود در این زمینه عمل کند.» «در صورت عدم نتیجه‌گیری از فعالیت‌های دیپلماسی و تداوم یاغی‌گری‌های کره‌جنوبی ضمن احضار سفیر این کشور، مطالبات قانونی ایران را از طریق مراجع بین‌المللی پیگیری خواهیم کرد.»
 

بازی روانی واشنگتن
7 میلیار دلار بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی بالا‌ترین میزان پولی است که ایران در کشور‌های طرف مبادله با خود دارد، ولی مدت زیادی است که دولت کره جنوبی با بهانه تحریم‌های امریکا از بازگرداندن پول ایران خودداری می‌کند. «کانگ کیونگ وا» وزیر خارجه کره‌جنوبی دی ماه سال 1398 در اظهاراتی کم‌سابقه گفته بود که سئول نمی‌تواند به خاطر امریکا از ایران دست بکشد، ولی تداوم امتناع کره‌جنوبی از آزاد‌سازی دارایی‌های مسدود شده، مقام‌های ایرانی را به این نتیجه رسانده که سئول دنبال بازی موش و گربه است. همزمان، به نظر می‌رسد دولت امریکا در حال تصاعد سیاست فشار حداکثری خود در مسیر چندوجهی روانی و سیاسی است. سی‌ان‌ان روز پنج شنبه در گزارشی که بیشتر به نظر می‌رسد علمیات روانی است، از قول منابع اطلاعاتی امریکا از به حالت «آماده‌باش کامل» درآمدن بخشی از پدافند هوایی ایران در ظرف چند روز اخیر خبر داد، مسئله‌ای که باعث شد سازمان ایمنی هوانوردی اروپا اخطار دهد که هواپیما‌های مسافربری که از آسمان ایران عبور می‌کنند با خطر شلیک پدافند هوایی این کشور به دلیل «سوءشناسایی» روبه‌رو هستند. این سازمان اعلام کرده که «به دلیل وضعیت خطرناک امنیتی و هماهنگی ضعیف میان بخش عملیات نظامی و هوانوردی غیرنظامی، خطر سوءشناسایی هواپیما‌های غیرنظامی وجود دارد.»

 

موضع آژانس
رافائل گروسی، مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اظهارنظری که به نظر می‌رسد بخش دیگری از بازی روانی امریکا مقابل ایران است، روز پنج شنبه هشدار داد که اگر همچنان مانع بازرسی از تأسیسات اتمی مشکوک خود شود، با وضعیت بدی روبه‌رو خواهد شد. گروسی در گفتگو با وال‌استریت‌ژورنال گفته است‌: «بر ضرورت مطلق حل هر چه سریع‌تر این مسئله تأکید می‌کنم. از ایران می‌خواهم به بازرسان آژانس اجازه بدهد از تأسیسات یاد شده بازدید کنند.» ‌رافائل گروسی دو هفته به جمهوری اسلامی مهلت داده تا بازرسی از تأسیسات خود را میسر گرداند. او همچنین گفته است که پایان دادن به توسعه سلاح‌های اتمی مهم‌تر از حفظ توافق اتمی با ایران است.» ماه گذشته هم مدیرکل آژانس در گزارشی به شورای حکام ادعا کرده بود که ایران ماه‌ها است که از بازرسی دو نمونه از تأسیسات نگران‌کننده خود جلوگیری به عمل می‌آورد. ایران بعد از خروج امریکا از برجام، تعهدات برجامی خود را تعدیل کرده، ولی ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه دیروز از ایران خواسته به تعهدات خود ذیل برجام بازگردد. لودریان در سفر به کویت با شیخ احمد ناصر، همتای کویتی خود دیدار و گفتگو کرد و در بیانیه‌ای که درباره رایزنی‌های وزرای خارجه دو کشور منتشر شده، تأکید شده است: «او [لودریان]بار دیگر هدف ما برای حفظ توافق وین و ضرورت بازگشت ایران به پایبندی کامل به تعهداتش در این توافق را مورد تأکید قرار داد.»

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

شکایت ۳۶ نماینده مجلس از جهانگیری بابت نقض قانون

شکایت ۳۶ نماینده مجلس از جهانگیری بابت نقض قانون

 

«ایزدخواه» نماینده تهران در مجلس:

36 نماینده از معاون اول رئیس جمهور بابت انتقال شرکت بازرگانی دولتی از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صمت و نقض قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی شکایت کردند.

اگر این موضوع در صحن علنی به تصویب برسد قطعا شکایت را از قوه قضائیه پیگیری خواهیم کرد. / فارس

 

پ.ن:خوشبختانه مجلس جدید، کار خود را با پیگیری اجرای قانون بسیار مهم تمرکز از دولت آغاز کرده است. قانونی که اختیارات بازرگانی حوزه محصولات غذایی و صنایع بلافصل را در اختیار متولی تولید قرار داد. با شروع دولت یازدهم این قانون منشا اثرات مثبتی در حوزه تنظیم بازار محصولات غذایی شده بود که سال گذشته با مصوبه سران قوا تعلیق شد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

دستگیری عوامل فراخوان اغتشاش در ۳ استان

دستگیری عوامل فراخوان اغتشاش در ۳ استان

دستگیری عوامل فراخوان اغتشاش در 3 استان 

 

 در پی انتشار تصاویر و ویدئوهایی از تجمع گروهی شهروندان در شهر بهبهان استان خوزستان در شامگاه پنجشنبه، فرمانده انتظامی شهرستان بهبهان درخصوص «تجمع غیرقانونی تعدادی از شهروندان بهبهانی توضیحاتی ارائه کرد. سپاه خراسان رضوی از دستگیری تعدادی از افراد خبر داد که متهم به انتشار فراخوان تجمع اعتراضی و خیابانی و تشویق به آشوب در مشهد هستند.

 

طی روزهای اخیر و هفته گذشته، مقامات انتظامی و اطلاعاتی تعدادی از استان‌های کشور از شناسایی و دستگیری عناصر و عوامل بیگانه خبر دادند؛ در بهبهان، فرمانده انتظامی شهرستان از قصد «افراد و گروه‌های معاند در شرایط حساس کنونی برای تحریک مردم و ضربه‌زدن به نظام» سخن گفت و در خراسان رضوی نیز، سپاه از دستگیری تعدادی از افراد خبر داد که به انتشار فراخوان تجمع اعتراضی و خیابانی در مشهد متهم هستند. در استان فارس و کرمان نیز خبرهایی مبنی بر شناسایی و دستگیری عوامل و عناصر تروریستی و صدور حکم اعدام برای متهمان منتشر شد.

 

معاندین قصد تحریک مردم را داشتند

 در پی انتشار تصاویر و ویدئوهایی از تجمع گروهی شهروندان در شهر بهبهان استان خوزستان در شامگاه پنجشنبه، فرمانده انتظامی شهرستان بهبهان درخصوص «تجمع غیرقانونی تعدادی از شهروندان بهبهانی» توضیحاتی ارائه کرد.

 

سرهنگ محمد عزیزی: «در پی یک فراخوان تعداد کمی از مردم بهبهان برای اعتراض به وضعیت اقتصادی در ساعت‌21 پنجشنبه در میدان بانک ملی این شهرستان تجمع کردند. ابتدا پلیس سعی داشت تا با مذاکره این افراد را متفرق کند اما آنها نه‌تنها متفرق نشدند، بلکه اقدام به سردادن شعارهای هنجارشکنانه کردند. به همین دلیل پلیس هم با صلابت اقدام به متفرق‌کردن آنها کرد.

 

خوشبختانه با تدابیر انجام شده هیچ‌گونه خسارات مالی و جانی در این تجمع به‌وجود نیامد و افراد تجمع‌کننده هم به منازلشان هدایت شدند.» «مردم باید بدانند که افراد و گروه‌های معاند در شرایط حساس کنونی قصد تحریک مردم و ضربه زدن به نظام را دارند و به‌طور حتم می‌خواهند با تحریک احساسات مردم در جامعه تنش ایجاد کنند، زیرا آنها به هیچ عنوان دوست‌خواه مردم نیستند و برای ضربه زدن به نظام قسم یاد کرده‌اند. پلیس براساس وظیفه ذاتی خود با هرگونه بی‌نظمی و یا حرکتی که موجب بر هم زدن آرامش جامعه شود با قدرت و صلابت برخورد خواهد کرد. به همین دلیل افراد نباید تحت‌تأثیر معاندان و مخالفان نظام قرار گیرند.» به گفته این مقام انتظامی شهرستان بهبهان، هم‌اکنون آرامش در تمام شهرستان بهبهان حاکم است و هیچ‌گونه مشکل یا بی‌نظمی در این شهرستان وجود ندارد.

 

دستگیری عوامل فراخوان در خراسان

در پی برپایی تجمعات در بهبهان، سپاه خراسان رضوی از دستگیری تعدادی از افراد خبر داد که متهم به انتشار فراخوان تجمع اعتراضی و خیابانی و تشویق به آشوب در مشهد هستند. سپاه امام رضا(ع) استان خراسان رضوی، طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که شماری از عوامل اصلی گروه‌های معاند که ضمن ارتباط با شبکه‌های ضدانقلاب، با انتشار فراخوان‌هایی هواداران و مردم را به تجمع و اعتراضات خیابانی تشویق می‌کردند، شناسایی و دستگیر شدند. بنابر این اطلاعیه، در سوابق برخی از این افراد، اقداماتی همچون جاسوسی، اقدام علیه امنیت ملی، دعوت به اغتشاش و تلاش برای برهم زدن نظم عمومی از طریق فضای مجازی دیده می‌شود.

 

انهدام تیم تروریستی در استان فارس

یک روز پیش از حوادث بهبهان و انتشار خبر دستگیری‌ها در خراسان، اطلاعات سپاه استان فارس در اطلاعیه‌­ای اعلام کرد: «با رصد دقیق و اشراف اطلاعاتی سازمان اطلاعات سپاه فجر استان فارس، تیم اقدامی سازمان تروریستی منافقان که به‌منظور انجام عملیات ایذایی وارد استان فارس شده بود، شناسایی شدند. این تیم در یکی مناطق شهر شیراز قصد اقدام خرابکارانه داشتند که به موقع شناسایی، منهدم و اعضای آن دستگیر شدند.» پیش از این، انجام اقدامات ایذایی در ایام سالگرد ارتحال رهبر فقید و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برنامه کاری این تیم بوده که به واسطه هوشیاری و اشراف اطلاعاتی این تیم ناکام ماند.

 

دستگیری و اعدام عناصر بیگانه در کرمان

خبر انهدام تیم تروریستی در استان فارس و دستگیری اعضای آن در حالی منتشر شد که 23تیرماه، رئیس دادگاه انقلاب اسلامی کرمان از دستگیری تعدادی از عناصر سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه در این استان خبر داده بود. احمد قربانی در تشریح جزئیات این خبر اظهار کرد: تعدادی از عناصر وابسته به سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه در کرمان دستگیر و پس از طی مراحل تحقیق و رسیدگی حکم قانونی صادر گردیده است و نیز تعدادی از اعضای گروهک‌های معاند نیز در کرمان دستگیر شده و در دادگاه انقلاب اسلامی کرمان به جرم آنها رسیدگی و منجر به صدور حکم شده است.

 

وی با اشاره به این مطلب که در این دادگاه پرونده‌های امنیتی زیادی رسیدگی و منتهی به صدور حکم شده است، گفت: ازجمله این پرونده‌ها می‌توان به پرونده شرور «یحیی احمد یوسفی» و شرور «آریا جاویدان» اشاره کرد که نامبردگان در منطقه جنوب استان کرمان سال‌ها شرارت و آدم­کشی می‌کردند و با اقدامات ایذایی خود علاوه بر از بین بردن امنیت منطقه باعث از بین رفتن رشد اقتصاد آن منطقه نیز شده بودند و خوشبختانه هر دو نفر در عملیات‌های جداگانه‌ای توسط سربازان گمنام حضرت ولیعصر علیه‌­السلام در اداره کل اطلاعات استان کرمان، دستگیر شدند و به پرونده‌های آنها در دادگاه انقلاب اسلامی کرمان رسیدگی شد و پس از صدور حکم اعدام و اجرای آنها، امنیت به منطقه بازگشت و باعث خوشحالی مردم و رشد مجدد اقتصاد و سرمایه‌گذاری شد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

آتش سوزی ها پس از اجرای طرحهای خروج دام از مرتع در عرصه ها افزایش یافته / خروج دام از مراتع تفکر غلطی است

آتش سوزی ها پس از اجرای طرحهای خروج دام از مرتع در عرصه ها افزایش یافته / خروج دام از مراتع تفکر غلطی است

داوود صادقی کارشناس کشاورزی و محیط زیست با حضور در برنامه «یه روز تازه» شبکه پنج سیما به بررسی علل مختلف بروز آتش سوزی های گسترده در مراتع پرداخت. در ادامه به مهم ترین گزاره های مطرح شده توسط این کارشناس پرداخته میشود.

 

  • باورغلطی در بین مسئولین رواج یافته که دام عامل تخریب مراتع محسوب می شود. چرای دام چه به صورت عشایر چه به صورت روستایی، عامل تخریب مراتع عنوان شده و تلاش می شود دام ها از مراتع خارج شوند. این تفکر غلط پیش از انقلاب تا به امروز خارج شدن دام ها از مراتع شد به طوریکه در برنامه سوم، چهارم و ششم توسعه بعد از انقلاب هم به این موضوع اشاره شد. برای مثال در قانون افزایش بهره‌وری کشاورزی آمده است که سالانه 3میلیون واحد دامی باید از مراتع خارج بشود.

 

  • طرح تعادل دام و مرتع، عملا طرح حذف دام از مرتع بود. در عمل طرح تعادل دام و مرتعی تبدیل به طرح خروج دام از مرتع شد و وقتی دام از مرتع حذف شد هزینه دام‌پروری بالا رفت و مجبور به واردات غذای دام شدیم. به طور مثال در سال 98، 9میلیون تن ذرت، 4 میلیون تن جو و 2 میلیون تن کنجاله سویا به ارزش دلاری 4 میلیارد دلار وارد کرده‌ایم. 

 

  • مدیریت امور مرتبط با کشاورزی و مراتع باید واحد باشد. متاسفانه مدیریت کشاورزی در کشور ما واحد نیست. در زمانی که بحث گرفتن بودجه می‌شود سازمان‌های متولی زیادی برای بودجه گرفتن می‌آیند اما هنگام آتش‌سوزی و وقتی زمان عمل باید پیشگیری و مقابله صورت بگیرد سازمان‌ها از گردن خود باز می‌کنند. البته نظارت اجرای قانون با مجلس شورای اسلامی است که امیدواریم مجلس یازدهم نظارت کند.

 

  • عامل انسانی، راه فرار مسئولین از پاسخگویی مقابل آتش سوزی ها است . در بحث کلان این موضوع در کشور به این شکل است که هر جا آتش‌سوزی اتفاق میافتد ، عنوان می شود که عامل انسانی بوده و چند نفر بازداشت و بعد مدتی هم آزاد می شوند ولی علت اصلی به فراموشی سپرده می‌شود.

 

  • تا آخر تابستان و پاییز ما باز هم آتش‌سوزی‌ها را خواهیم داشت. در استان‌های مختلف با توجه بارش‌های خوب و مراتعی که به شدت خوب رشدکرده‌اند، احتمال آتش سوزی خواهیم داشت. در جایی که از دولت ناامید می‌شویم و اصلاح قوانین هم زمان بر است، دست کمک را به سمت خود مردم دراز می‌کنیم و اینکه خود مردم، گروهای مردمی، فعالان محیط زیستی، گروه‌های جهادی و انجمن‌های محیط زیستی با شناخت خوبی که از مناطق مستعد آتش سوزی پیدا می کنند، می توانند اقدامات پیشگیرانه را طراحی کرده و از وقوع آتش سوزی های گسترده جلوگیری کنند.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

راستی‌آزمایی اظهارات ظریف در مجلس

راستی‌آزمایی اظهارات ظریف در مجلس

راستی‌آزمایی اظهارات ظریف در مجلس

 

همان‌گونه که قابل پیش‌بینی هم بود، این‌بار نیز ظریف با دستان خالی در برابر نمایندگان ملت حاضر شد و توضیحات قانع‌کننده‌ای برای منتخبان مردم نداشت. او که نتیجه 7 سال دیپلماسی‌اش در برابر غربی‌ها به‌رغم وعده‌های پُرطمطراق، نه تنها مشکل تحریم‌ها را حل نکرده بلکه ده‌ها تحریم دیگر به آنها اضافه و مشکلات متعدد دیگری را متوجه اقتصاد کشور و مردم کرده است، روز گذشته به‌جای پاسخگویی، مسائلی را مطرح کرد که با واکنش نمایندگان مواجه شده و برای دقایقی فضای مجلس را هم متشنج کرد. هر چند که با گذشت 7 سال اظهارات دولتمردان، به‌ویژه مسئول و اعضای دستگاه سیاست خارجی کشور در پیشگاه ملت نیاز چندانی به «راستی‌آزمایی» ندارد و مردم ما در این سال‌ها طعم صداقت و راستگویی آنها را به خوبی در زندگی و معیشت خود چشیده‌اند، اما صرفا به جهت ثبت در تاریخ، درباره چند مورد از مسائلی که آقای ظریف در جلسه دیروز مجلس مطرح کرده‌اند، نکاتی را به ایشان و همچنین مخاطبان ارجمند یاد‌آور می‌شویم.
 

هیچگاه مسائل داخلی را به خارج نبردم!
وزیر امور خارجه کشورمان با‌ اشاره به اینکه سیاست خارجی، حوزه دعوای جناحی و گروهی نیست، خطاب به نمایندگان گفت: من هیچ‌گاه مسائل داخلی را به خارج نبردم. چنین اظهاراتی از سوی ظریف در حالی است که او بارها برای بدست آوردن منافع جناحی در مسئولیتی که باید برای منافع ملی ایران می‌جنگید سوءاستفاده کرد. او در سال93 در شورای روابط خارجی آمریکا حضور پیدا کرد. فارغ از اینکه چرا باید وزیر خارجه کشورمان در چنین جلسه‌ای شرکت کند اما صحبت‌های ظریف در جمع دشمنان تعجب‌برانگیز بود. در این نشست وزیرخارجه کشورمان در پاسخ به سؤال ‌هاله اسفندیاری، همکار جورج سوروس و مسئول بخش خاورمیانه وودرو ویلسون با گره زدن مسئله دیپلماسی به انتخابات گفته بود مذاکرات هسته‌ای تأثیر مستقیم بر مسائل داخلی ایران خواهد داشت و در صورت شکست مذاکرات، دوستان او انتخابات مجلس آینده را به جریان غرب‌ستیز واگذار خواهند کرد.

 

همچنین پیشتر و هنگامی‌ که روحانی به‌عنوان دبیرشورای عالی امنیت‌ملی در دولت اصلاحات مشغول مذاکره با طرف غربی بود نیز ظریف در سخنانی که فیلمش سال‌ها بعد منتشر شد خطاب به البرادعی دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ گفته بود: «بسیاری از کاندیداهای ریاست جمهوری از شکست مذاکرات ما سود می‌برند.آنها موفقیتی در این گفت‌وگوها نمی‌بینند و از طرفی آنها آدم‌های پرنفوذی هستند. اعتبار اروپایی‌ها و مذاکره‌کنندگان ایرانی هر دو در ایران از دست رفته است».
 

آینده نشان خواهد داد که برجام سند افتخار ایران است!
وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه دیروز مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهارات خود، توافق هسته‌ای موسوم به برجام را سند افتخار ایران دانست و گفت: برجام تحمیلی بر آمریکا بود، تاریخ و آینده نشان خواهد داد که برجام سند افتخار ایران است و خواهد بود و در تاریخ این کشور ثبت خواهد شد.

 

چنین اظهاراتی در حالی است که دولتمردان بارها مدعی بودند که میوه‌های برجام و به عبارتی سیب و گلابی برجام به‌زودی خواهد رسید، اما میوه‌های برجام چیزی جز افزایش تحریم‌ها و تشدید گرانی و رکود و بیکاری نبود. سؤال از وزیر محترم امور خارجه این است که آیا بتن‌ریزی در صنعت هسته‌ای سند افتخار است؟! آیا افزایش سرسام‌آور قیمت دلار تا آستانه 22 هزارتومان، سند افتخار است؟! آیا کوچک شدن سفره مردم سند افتخار است؟! آیا خروج 9700 کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده (از مجموع 10 هزار کیلوگرم) از کشور، سند افتخار است؟! خروج این مقدار اورانیوم، معادل 97 درصد کل اورانیوم غنی‌شده در 10 سال بود که با تلاش دانشمندان ایرانی صورت گرفته بود. اکنون 24 ماه از خروج آمریکا و همچنین قریب به 60 ماه از امضای برجام سپری شده است. این مدت زمان طولانی در حالی سپری شده است که هیچ دستاوردی از برجام عاید کشورمان نشده است.
 

همچنین آقای ظریف که در نشست وزیران خارجه 1+5 و ایران در مهر 96، خطاب به غربی‌ها فهرستی از گلایه‌های ایران را طرح و گفته بود که ایالات متحده آن‌طور که در توافق هسته‌ای مقررشده، تحریم‌ها را رفع نکرده و «ما هنوز نمی‌توانیم در انگلستان یک حساب بانکی باز کنیم»، اما دیروز در مجلس این توافق را سند افتخار ایران نامید، پاسخ نمی‌دهد که از آن روز تا دیروز چه اتفاق مثبتی از این توافق عاید کشورمان شده که تا این حد نظر او را تغییر داده است.
 

سیاست خارجی در حوزه اختیارات رهبری است!
یکی دیگر از مسائلی که محمدجواد ظریف در پاسخ به انتقاد نمایندگان مجلس درباره برجام مطرح کرد، یادآوری حدود و اختیارات رهبری در قانون اساسی به‌ویژه در موضوع سیاست خارجی بود. ظریف مسئولیت سیاست خارجی ایران را برعهده رهبر انقلاب اسلامی دانست و افزود: «سیاست خارجی در قانون اساسی در حوزه اختیارات مقام معظم رهبری است و سیاست‌های کلی نظام در حوزه سیاست خارجی را ایشان تعیین می‌کنند».

 

در اینکه کلیت چنین سخنی از سوی وزیر امور خارجه درست و صحیح است شکی نیست، اما نکته اینجاست که هدف او از طرح چنین مسئله‌ای رسیدن به این نتیجه است که «چون سیاست خارجی در حوزه اختیارات مقام معظم رهبری است، پس مسئولیت برجام هم با ایشان است».
 

این درحالی است که موضع رهبر معظم انقلاب از ابتدای مذاکرات تا به امروز کاملاً شفاف و روشن بوده است. اما صرفا به جهت یادآوری و نمونه، ایشان خرداد سال گذشته در جمع دانشجویان صراحتا فرمودند: «من به برجام به‌صورتی که عمل و محقق شد اعتقادی نداشتم و این را به رئیس‌جمهور و وزیر خارجه هم گفتم».
 

ایشان تأکید کردند: «شما چشم و گوش دارید. نامه‌ای که من نوشتم را ببینید. ببینید تصویب برجام چه شکلی بوده و چه شرایطی داشته است. اگر آن شرایط اعمال نشد وظیفه رهبری این نیست که بگوید برجام نباید باشد. عقیده من این است که رهبری در زمینه‌های اجرایی نباید ورود کند مگر جایی که به حرکت کلی انقلاب مربوط است.»
 

رهبر معظم انقلاب همچنین در سال 94 و همان ماه‌های ابتدایی توافق برجام در دیدار با رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری به روشنی موضع خود درباره برجام را بیان کرده و فرمودند: «اینکه نشستیم مذاکره کردیم، در بعضی از موارد کوتاه آمدیم، یک امتیازاتی دادیم، عمدتاًً برای این بود که تحریم‌ها برداشته بشود؛ اگر بنا است تحریم‌ها برداشته نشود، پس معامله‌ای وجود ندارد، دیگر اصلاً این معنا ندارد. مسئولین این را باید مشخّص کنند و نگویند که مثلاً او برای قانع کردن رقبای داخلی خودش این حرف را می‌زند.»
 

هر هفته با سردار سلیمانی جلسه داشتم!
وزیر امور خارجه همچنین روز گذشته و در صحن علنی مجلس در توجیه برجام و ضربات ویران‌کننده‌ای که به منافع ملی وارد کرده از هماهنگی اقدامات خود با سپهبد شهید سلیمانی سخن گفت و افزود: شهید حاج قاسم سلیمانی و بنده هر هفته با هم نشست داشتیم و هماهنگی می‌کردیم، صحبت‌های منطقه‌ای با هماهنگی یکدیگر بود و آنهایی که ایشان، سیدحسن نصرالله و مقاومت عراق و لبنان و فلسطین را می‌شناسند و با آنها دمخور هستند، می‌دانند که روابط ما چگونه بود.

 

آقای ظریف چنان درباره رفاقت و هم افقی با سردار سلیمانی سخن گفت که انگار کسی غیر از او، چند هفته پس از ‌ترور سبعانه حاج قاسم، برای مذاکره با قاتلان سردار چراغ سبز داد! کسی که پا روی خون سردار مقاومت بگذارد، حق دارد ادعای برادری کند؟
 

اسفندماه 97 پس از 7 سال جنگ با ‌تروریست‌ها، بشار اسد به تهران آمد تا سفیر پیروزی مقاومت باشد. با این حال ظریف در رفتاری سطح پایین و غیرملی استعفا کرد و نگذاشت آن‌طور که باید و شاید اهمیت این سفر مهم و تأثیرگذار هم در داخل و هم در خارج از کشور مطرح شود، آن هم تنها به این دلیل که در جریان این سفر نبوده. دیروز اما وی برای سرشکن کردن هزینه‌های شکست برجام مدعی شد که هر هفته با سردار سلیمانی جلسه داشته و مسائل منطقه‌ای را با وی هماهنگ می‌کرده است.
 

ظریف همچنین در حالی از هماهنگی با سردار سلیمانی سخن گفت که، سردار شهید و سرافراز کشورمان، اسفند 97 طی سخنانی در کرمان درباره برجام گفته بود «برای دشمن، برجام، سه ضلعی است نه یک ضلعی. اوباما فکر می‌‌کرد به مرور زمان به دو ضلع دیگر می‌‌رسد. اینکه اصرار می‌‌کنند بر برجام 2، برای این است که می‌خواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، بخشکانند. اگر العیاذبالله ما رفتیم و در برجام 2 شرکت کردیم، تمام می‌شود؟ نه، برجام اصلی در داخل ایران است. آنها برجام سه هم خواهند داشت، چون معتقدند چشمه باید در ایران خشکانده شود.»
 

وزیر محترم امور خارجه پاسخ نمی‌دهند که چه کسانی دنبال برجام دو و سه بودند؟ چه کسانی پنهانی چهل تعهد به FATF دادند؛ و سپس از بانک‌ها خواستند با افراد و نهادهایی که در فهرست تحریم‌های خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا قرار دارند، همکاری نکنند!؟ سپاه پاسداران و سپاه قدس (سردار سلیمانی) جزو همین تحریم‌شدگان دشمن بودند که گرفتار خودتحریمی ‌داخلی شدند.
 

دشمن وقتی جرأت کرد سپاه پاسداران را تحریم و سردار سلیمانی را هدف قرار دهد که دید کسانی در داخل دولت، سلمان و ابوذر‌های سپاه را به نام دولت با تفنگ (!) از پشت می‌زنند؛ و این در حالی بود که در مضیقه تحریم‌ها، همین سپاه پیشقدم شکستن حصار تحریم شد.
 

دوستان عزیز آمریکا را قدرقدرت ندانیم!
محمدجواد ظریف در بخش دیگری از سخنان خود در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان ملت را به ایستادگی در برابر سیاست‌های آمریکا و نترسیدن از آن توصیه کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران باید در برابر سیاست‌های آمریکا بایستد... باید کاری کنیم که آمریکا نتواند از اقدامات ما برای اهداف خودش استفاده کند... دوستان عزیز آمریکا را قدرقدرت ندانیم!

 

این اظهارات وزیر امور خارجه نیز در حالی است که شخص وی برای توجیه مذاکره و توافق با برجام، مردم را از قدرت نظامی آمریکا می‌ترساند وی سال 92 و در یک جمع دانشگاهی و در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان چنین عنوان داشته بود: «آیا فکر کردید آمریکا که می‌تواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیاندازد از سیستم دفاعی ما می‌ترسد؟ آیا واقعاً به‌خاطر قدرت نظامی ما، آمریکا جلو نمی‌آید؟ بر اساس کدام سند فکر می‌کنید آمریکا نمی‌تواند به اطلاعات نظامی ما دست پیدا کند؟»
 

گرچه باید گفت که جای خوشحالی و امیدواری است که وزیر امور خارجه کشورمان پس از 7 سال مماشات و انفعال در برابر آمریکا از چنین باوری به این نتیجه رسیده است که نباید از آمریکا ‌ترسید و آن را قدرقدرت دانست.
 

وزارت خارجه سیاست‌های کاهش برجامی را اجرا کند
بخش دیگری از جلسه دیروز صحن علنی مجلس به سخنان محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی اختصاص داشت.

 

قالیباف در سخنانی خطاب به ظریف گفت: آنچه امروز مردم و نمایندگان مجلس توقع دارند این است که هزینه اضافی بر آنها وارد نکنیم و در تصمیم‌گیری‌ها چه در سیاست‌های اقتصادی، داخلی و خارجی به‌گونه‌ای عمل کنیم که هزینه بیش از اندازه به مردم وارد نشود.
 

وی تصریح کرد: ما امروز در حوزه سیاست خارجی به این موضوع باور داریم که اگر بخواهیم دستگاه دیپلماسی مسائل سیاست خارجی را پیگیری کرده و تحقق بخشد اولین چیزی که بدان نیاز دارد تولید قدرت است چرا که وقتی قدرت داشته باشیم می‌توانیم در مقابل دشمن بایستیم و موفق شویم و در چرخه چانه‌زنی و فشار آنها قرار نگیریم و عقب‌نشینی و وادادگی پیدا نکنیم.
 

قالیباف تأکید کرد: بخش عمده‌ای از تولید قدرت در کشور در حوزه توان و کار اقتصادی است و همان‌طور که وزیر امور خارجه نیز بدان‌ اشاره کرد وزارت امور خارجه در این مورد می‌تواند نقش کلیدی داشته باشد، کما اینکه در تغییر ساختار و رویکرد در این دولت حوزه معاونت اقتصادی را تشکیل داده‌ایم.
 

وی یادآور شد: البته شاید توقع بنده این بود که وزارت امور خارجه به وزارت امور خارجه و تجارت بین‌الملل تبدیل شود چراکه امروز جنگ ما اقتصادی است و در حوزه مسائل ارزی با وجود تمام سختی‌ها انتظار می‌رود وزارت امور خارجه شرایطی را فراهم کند که اگر نتوانستیم به دلیل مشکلات ناشی از برجام سرمایه‌گذار خارجی وارد کشور کنیم، به‌گونه‌ای اقدام شود که پول مردم که نزد برخی کشورها باقی مانده که سالیان سال در این کشور معاملات اقتصادی را تجارت می‌کردند در این شرایط سخت ارزی انتقال ارز را به کشور با تلاش مضاعف انجام دهد.
 

در مقابل زیاده خواهی آژانس به‌طور جدی خواهیم ایستاد
قالیباف افزود: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ‌و شورای حکام باید این را بدانند در حوزه سیاست خارجی، جمهوری اسلامی و نمایندگان مجلس هرگز به آژانس اجازه نخواهند داد که دستش باز باشد و بدون محدودیت هرچه می‌خواهد انجام دهد و به‌دنبال این باشد که حلقه‌های اطلاعاتی و جاسوسی کشورهای متخاصم را تکمیل کند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ما در مقابل این زیاده‌خواهی آژانس به‌طور جدی خواهیم ایستاد و از وزارت خارجه می‌خواهیم که در این شرایط سیاست‌های کاهش‌دهنده تعهدات برجامی که تصمیم‌گیری شده را اجرا کند و هم زمان با آن همکاری با آژانس را در چارچوب تعهدات ادامه دهیم که حق ملت است.
 

قالیباف با بیان اینکه ان‌شاءالله وزارت خارجه بتواند در حوزه اقتصادی که مهم‌ترین عنصر در تقویت تولید قدرت ملی است، وظیفه خود را به درستی انجام دهد از وزیر امور خارجه برای حضور در این جلسه قدردانی کرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

بهت و حیرت شورای آتلانتیک از قدرت نظامی ایران

بهت و حیرت شورای آتلانتیک از قدرت نظامی ایران

بهت و حیرت شورای آتلانتیک از قدرت نظامی ایران

 

شورای آتلانتیک در تحلیلی به قلم باربارا اسلاوین به احتمال لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران پرداخته و می‌نویسد: ایران پیشتر توانایی چشمگیری در توسعه سامانه‌ها نشان داده که این مسئله به معنای کاهش نیاز به واردات گران‌قیمت است. پس از برچیده شدن تحریم‌ها، خریدهای ایران احتمالا تحت تاثیر محدودیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیک از جمله تاثیر تحریم‌های ایالات متحده، همه‌گیری ویروس کرونا و احتیاط از سوی تامین‌‌کنندگان بالقوه قرار خواهد داشت.

 

مقامات ایرانی به توانایی کشورشان در تدوین استراتژی نظامی برای دفاع از تمامیت ارضی ضمن حفظ نفوذ در منطقه از طریق بودجه‌ای بسیار پایین‌تر از بودجه دفاعی همسایگان عرب خود در حاشیه خلیج‌فارس افتخار می‌کند. براساس جدیدترین آمارها، ایران در سال گذشته هجدهمین بودجه بزرگ نظامی در جهان (برابر با 12/6 میلیارد دلار) را داشته است. اسرائیل در مقام پانزدهم 20/5 میلیارد دلار، عربستان در مقام پنجم 61/9 میلیارد دلار و ایالات متحده در مقام اول 732 میلیارد دلار در بخش دفاع هزینه کرده‌اند.

 

ایران در مقابل، بر ابزار نامتقارن به‌ویژه گروه‌های شبه‌نظامی در لبنان، عراق و سایر کشورها برای اعمال نفوذ و افزایش هزینه حمله احتمالی هر طرف متخاصمی استفاده کرده است. در این میان، ‌اشتباهات استراتژیک مخالفان ایران و تحولات ناشی از بهار عربی در سال 2011 فرصت‌های بیشماری برای مداخله ایرانی ایجاد کرده و تبعیض علیه شیعه در جهان عرب و آسیای جنوبی و همچنین نبود فرصت‌های شغلی برای جوانان، امکان به کارگیری نیروهای جدید را فراهم آورده است که طبق برخی گزارش‌ها، به تسلیحات ایرانی دسترسی پیدا کرده‌اند.

 

ایران همچنین در واکنش به حمله استاکس‌نت به زیرساخت‌های هسته‌ای خود، توانایی‌های سایبری قابل توجهی به دست آورده در زمینه ساخت موشک‌های بالستیک و کروز و پهپادها پیشرفت زیادی داشته است. دقت حملات با موشک‌های کروز و پهپادها به تاسیسات نفتی سعودی در سال گذشته که طبق گزارش اخیر سازمان ملل، با سلاح‌های ایرانی صورت گرفته، موجب شگفتی بسیاری از ناظران شد. حملات موشکی ایران به پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق در تلافی ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس ایران، توسط ایالات متحده نیز از جمله مواردی بود که توانایی‌های نظامی ایران را نشان می‌داد.

 

در حال حاضر، اولویت برای ایران ساخت تجهیزات در داخل کشور است. به گفته فرزاد ندیمی، از اعضای موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن، ایران هواپیماهای سوخو 22 عراقی را که در زمان جنگ ایران و عراق در خاک ایران فرود آمده، با کمک کارشناسان اوکراینی، بلاروسی و سوری ارتقا داده است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اخیرا اعلام کرده که این هواپیماها را با موشک‌های کروز با برد 1500 کیلومتری تجهیز خواهد کرد که یعنی، این هواپیماها می‌‌توانند اهدافی در دریای عربی و تنگه باب‌المندب را بزنند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

فراخوان بسیار مهم مصاف

فراخوان بسیار مهم مصاف

فراخوان بسیار مهم مصاف

لطفا تا انتها با دقت بخوانید...

عملیاتِ جهاد رسانه ای

بعد از عملیات جهانی توییتری در شب نیمه شعبان، این بار ان‌شاءالله در شب عاشورا طوفان به پا میکنیم...

مهدی یاوران عزیز سلام

در جهان امروز، فضای مجازی، علی الخصوص توییتر عرصه‌ی مناسبی برای شناساندن امام زمان به جهانیان است.

با توجه به نتیجه فوق العاده‌ی طوفان توییتری قبلی (بیش از یک میلیارد ایمپرشن (بازدید) ) ، واحد مهدویت مصاف (مهدیاران) تصمیم دارد با همکاری شما عزیزان، برای شب عاشورای امسال، تعداد 3000 عدد توییت برای شناساندن مهدی موعود و امام حسین به مخاطبان خارجی به زبان فارسی تهیه و تولید کند و آن را با همکاری واحد بین الملل مصاف، به چندین زبان ترجمه و آماده انتشار نماید.

از شما دغدغه مندانِ ظهور که میخواهید در عرصه زمینه سازی برای ظهور موثر باشید، خواهشمندیم مثل همیشه در کنار ما باشید و در تولید این توییت ها، مانند سری قبل با ما همکاری کنید.

نکات بسیار مهم:

1. متن توییت شما به فارسی باشد.

2. با توجه به محدودیت کاراکتر در توییتر، دقت کنید توییت های فارسی شما، اصلا بیشتر از 200 کاراکتر نباشد. چون در زمان ترجمه، قطعا تعداد کاراکترها افزایش می یابد.

3. لطفا متن توییت ها را خودتان بنویسید و از ارسال توییت تکراری بپرهیزید.

4. لطفا از نقل احادیث و روایات خودداری کنید و تنها از مفهوم آن ها استفاده کنید.

5. لطفا توییت های خود را پیرامون سرفصل های زیر بنویسید:

امام حسین و امام زمان

از شهادت حسین تا انتظار مهدی

عاشورا و مهدویت

اربعین و مهدویت

آخرالزمان

پس از ظهور

منجی در ادیان

شناخت شناسنامه ای امام زمان

دعوت به فطرت انسانی

دعوت به مطالعه پیرامون ظهور

پاسخ به شبهات (از جمله خونریزی امام زمان و تحریفات هالیوود و... )

توییت های تولید شده‌ی خود را در پیام رسان های تلگرام، ایتا، سروس و یا گپ به آیدی زیر ارسال کنید

@Mahdiaran0901

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

توئیت «آیس کیوب» خواننده آمریکایی پیرامون اخراج کاراگاه ماساچوست

توئیت «آیس کیوب» خواننده آمریکایی پیرامون اخراج کاراگاه ماساچوست

 

کارآگاه به خاطر گذاشتن پست اینستاگرام درباره سیاه پوستان اخراج شد.

 

آیس کیوب «اوشا جکسون» خواننده آمریکایی در توییتر نوشت:
 

آن ها از ما متنفرند
کارگاه ماساچوست پس از به اشتراک گذاشتن پست اینستاگرام با حمایت از اهمیت زندگی سیاه اخراج شد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

واکنش جان بولتون به روز ترور سردار سلیمانی و لحظه خروج امریکا از برجام

واکنش جان بولتون به روز ترور سردار سلیمانی و لحظه خروج امریکا از برجام

واکنش جان بولتون به روز ترور سردار سلیمانی و لحظه خروج امریکا از برجام

مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در مصاحبه با یک رسانه هندی گفته خروج از برجام روز خوشحال‌کننده‌ای برای او در دوران حضورش در دولت آمریکا بوده است.

 

جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با یک رسانه هندی بار دیگر از خروج از توافق هسته‌ای برجام به عنوان روزی خوشحال‌کننده در دولت دونالد ترامپ یاد کرده است. 

 

بولتون در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی«DD India» از شهادت سردار قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه به عنوان یکی از «لحظه‌های خوشحال‌کننده‌ای» نام برده که هنگام خروج او از دولت ترامپ اتفاق افتاده است.

 

او سپس گفته که در کتابش به نام «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» به شرح وقایع مربوط به دوران حضورش در دولت پرداخته است. بولتون گفت: «خروج از توافق هسته‌ای روز خوشحال‌کننده‌ای بود.»

 

«موفقیت‌هایی وجود داشته که من سعی کرده‌ام آنها را در کتابم شرح بدهم. ولی ما در دنیای بسیار چالش‌انگیزی زندگی می‌کنیم.»

 

این مقام سابق کاخ سفید حدود 10 روز پیش هم در مصاحبه‌ای با فاکس‌نیوز از خروج آمریکا از برجام به عنوان یکی از «شادترین» لحظات کاری خودش یاد کرده بود.

 

بولتون در آن مصاحبه که روز 4 تیر انجام شد ادعا کرده سیاست چهارده ماه اول دولت ترامپ در قبال ایران، «تفاوت چندانی» با سیاست «باراک اوباما» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا نداشت.

 

وی با بیان اینکه در زمان پیوستنش به تیم ترامپ در آوریل 2018، آمریکا هنوز در توافق هسته‌ای ایران بود، تصمیم ترامپ به خروج از برجام را «شادترین لحظه زمان حضور» در دولت ترامپ توصیف کرده و به طنز گفت که بهتر بود همان موقع استعفا می‌داد.

 

مشاور پیشین امنیت ملی کاخ سفید با بیان اینکه ترامپ از سیاست تند خود علیه ایران عودت کرده اضافه کرد: «ما فشار عظیمی به ایران وارد کردیم اما در واپسین روزهای فعالیت کاری من، ترامپ هنوز هم به دنبال آن توافق بود، می‌خواست با [ایرانی‌ها] ملاقات کند».

 

‌«سیگنال‌های درهم‌آمیخته ترامپ، باعث شد آن تغییری که [می‌خواهیم] در تهران رخ دهد، بسیار بسیار دشوار شود، اگر نگوییم غیرممکن».

 

 بولتون در کتابش هم درباره اینکه چرا به نظر او سیاست ترامپ در قبال ایران موفق نبوده توضیح داده و اشاره کرده که پاسخ این سئوال را باید در ویژگی‌های رئیس‌جمهوری جست که می‌خواست خودش را سرسخت نشان دهد، اما روز به روز نظرش را عوض می‌کرد. بولتون نوشته اولویت اصلی ترامپ «رسیدن به توافقی بود که علی‌رغم داشتن نقائص اساسی آن را موفقیتی عظیم جلوه دهد.»

 

بولتون نوشته وقتی وارد کاخ سفید شده متوجه شده که واقعیت‌ها کاملاً با پندارهای او متفاوت هستند. طبق روایت او ترامپ هنگام خروج  از توافق هسته‌ای مطمئن بوده که ایرانی‌ها برای مذاکره به التماس می‌افتند، حتی اگر مجبور به پذیرش شرایط سخت‌تری در توافق جدید باشند.

 

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

 

در حالی که بیش از 2 سال از این وعده می‌گذرد او در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

 

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

غذا بخور ثواب جمع کن!

غذا بخور ثواب جمع کن!

تاحالا به این فکر کردین که اگه نیّت ما از غذا خوردن، انرژی گرفتن برای خدمت به امام زمان و شیعیانشون باشه، غذا خوردنمون هم عبادت به حساب میاد؟!

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰