چرخه کور آمار جاماندگان از تحصیل

چرخه کور آمار جاماندگان از تحصیل

آمار جاماندگان از تحصیل که تا پیش از این 3/5 میلیون نفر اعلام میشد، بنا به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش، به 5 میلیون نفر رسیده است. کل جمعیت دانش آموزی کشور، 14 میلیون نفر بود که 5 میلیون نفرش هم از ادامه تحصیل بازماندند. معاون وزیر، آمار را ارائه داد و برای راه حلش اضافه کرد به تازگی پویشی بنام «هدایت» راه اندازی کرده‌ایم جهت تهیه تبلت از طریق خیریه ها برای این دانش آموزان!

5 میلیون نفر، یعنی یک سوم دانش آموزان کشور، از چرخه آموزش حذف شدند، و حالا دولت می‌خواهد این جمعیت میلیونی را  به وسیله خیریه ها به آموزش مجازی متصل کند. انگار نه انگار خودش مسئولیت دارد.

در حالیکه طبق اصل 30 قانون اساسی دولت موظف به تهیه امکانات آموزشی رایگان برای دانش آموزان است اما جهش آمارها نشان می‌دهد این فاجعه رو به رشد اجتماعی، برای مسئولین چندان اهمیتی هم نداشته، چنانکه وزارت آموزش و پرورش پس از گذشتن چهار ماه از آغاز سال تحصیلی، نه تنها هیچ برنامه‌ای  برای جلوگیری از این رونده فزاینده ترک تحصیل دسته جمعی ندارد، بلکه به ساده ترین و دم دست ترین اقدام ممکن، یعنی استفاده از ظرفیت خیریه ها روی آورده است که پیش از این هم در بطن جامعه جریان داشت و نیازی به حضور دولتیان نبود.

آموزش یک حق همگانی و اجتماعی است. اگر دولت نتوانسته تورم را کنترل کند و معیشت مردم را در خطر جدی قرار داده است، نباید بگذارد دیگر این فقر تحمیلی بر تحصیل کودکان تاثیر بگذارد. و این وظیفه ذاتی دستگاه دولت است که از او ساقط نمیشود. قرار نیست فقری که دولت مسببش بوده، دیگر حق حیات اجتماعی را هم بگیرد و به چرخه کوری بدل شود که آینده را هم از کودکان محروم سلب کند.
اکنون زنگ خطر ترک تحصیل به صدا درآمده، همه مسئولین هم میدانند آمارها هولناک است، هم میدانند دلیل خارج شدن این حجم عظیم از چرخه آموزش، نداشتن وسایل هوشمند یعنی گوشی و تبلت است.
راه حل هم مشخص است دولت باید کمی دست به خرج شود، از حمایت صدمیلیاردی از مدارس ثروتمندان که جزء وظایفش نیست را کاهش دهد و به وظیفه بر زمین مانده اش در ایجاد شرایط مناسب تحصیل برای کودکان محروم عمل کند.

سیده فاطمه حبیبی