واشنگتن پست: آمریکا، همچنان خاموش در مقابل پاکسازی قومی در میانمار shia muslim                   
واشنگتن پست با اشاره به اینکه ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با گذشت سه ماه در قبال فجیعترین پاکسازی قومی اخیر جهان در 'میانمار' خاموش بوده و دولتش هم هیچ کاری انجام نداده است، افزود، اقدام مقتضی در این زمینه توقیف همه دارایی‌های نظامیان ارشد و تجارت‌های ارتش میانمار معلق شود.

به گزارش مصاف، روزنامه آمریکایی سرمقاله دیروز (یکشنبه) خود به وقت محلی را چنین آغاز کرد: جهان شاهد بزرگترین و بیرحمانه ترین پاکسازی قومی سالهای اخیر خود است، قساوتی که بی وقفه ادامه دارد و پیش می تازد. از 25م اوت (سوم شهریور) تاکنون ارتش کشور 'برمه' که به آن 'میانمار' هم اطلاق می شود، دست به یک نسل کشی همه جانبه علیه قومیت 'روهینگیا' در استان 'راخین' زده است و خانه های مردم این اقلیت را به آتش می کشد و با توسل به انواع جنایات و قساوتها مردم را وادار به ترک خانه و کاشانه شان می کند و هر کس را که مقاومت کند، می کشد.
واشنگتن پس در ادامه این گزارش افزود: تا به حال افزون بر 600 هزار تن از مردم این قوم به دست ارتش برمه از خانه و کاشانه آواره و به مرزهای بنگلادش فرستاده شده اند.

سازمان ملل می گوید انتظار دارد اکثر 500 هزار مردمی روهینگیا هم که در میانمار مانده اند، ظرف هفته های آتی استان راخین را ترک کنند. ارتش جمع کثیری از این مردم را درون اردوگاههایی اسکان داده است اما سازمانها و گروههای امدادی و خبرنگاران حق ورود به آنها را ندارند.
این قساوتها علیه اقلیتی روا داشته می شود که همواره در میانمار قومیتی پست شمرده شده است. میانمار یک کشور بودایی است و حکومت آن و کثریت مردم آن بوداییند. حکومت میانمار و بوداییان قوم روهینگیا را که مسلمان هستند خارجی های مزاحم می شناسند. در حالی که این مردم نسل های متمادی است که ساکن این کشور هستند. آنها زیر ستم قرار دارد و هیچ کس در میانمار از این قربانیان دفاع نمی کند. نه ژنرالهای ارتش و نه حتی ' آنگ سان سو چی' رئیس جمهوری برمه که دارنده جایزه صلح نوبل هم هست تا حال در مقام دفاع از این مردم ستمدیده برنخاسته اند. رئیس جمهوری فقط بر دولت غیر نظامی کشور حاکمیت دارد.

'یانگهی لی' یکی از مقامات برجسته سازمان ملل هفته گذشته اعلام کرد که رهبر میانمار اگر واقعا می خواهد با مردم باشد و انسان دوستیش را به آنها ثابت کند، موظف است با این دشمنی و کینه ورزی که به مردم روهینگیا روا می شود، برخورد کند . اما 'آنگ سان سو چی' تا حال در مورد این درخواست خاموش بوده است.

و اما بعد از هفته ها تردید، دولت آمریکا هم سرانجام تصمیم گرفت در برابر این جنایات تکان دهنده واکنش و حرکتی از خود نشان دهد.
'رکس تیلرسون' وزیر امور خارجه آمریکا در صحبتهایی در 18م اکتبر (26م مهر) گفت که جهان نمی تواند اینقدر بیرحمانه شاهد این جنایات تکان دهنده باشد. تیلرسون اشاره کرد که رهبری ارتش میانمار باید در این زمینه پاسخگو باشد.

چند روز بعد وزارت امور خارجه آمریکا قانون فسخ شده ای که ورود مقامات نظامی فعلی و سابق میانمار را به خاک آمریکا منع می کرد، مجددا معتبر شمرد و اعلام کرد که همه واحدهای ارتش که در این جنایات دخیل بوده اند، از دریافت کمکهای آمریکا محروم خواهند شد. وزارت امور خارجه از دولت میانمار خواست که تسهیلات بازگشت ایمن و داوطلبانه همه مردمی که از کشور گریخته اند را فراهم آورد و عوامل ریشه ای این جنایات سازمان یافته علیه روهینگیا را شناسایی و آن را برطرف کند.
اما این کافی نیست.

دولت میانمار هنوز رسما نپذیرفته است که این جنایات و تبعید به زور مردم، 'یک پاکسازی قومی' است. تیلرسون پنجشنبه گذشته با فرمانده ارتش این کشور تلفنی صحبت کرد اما در بیانیه ای که متعاقب آن صادر کرد فقط به ' قساوت های گزارش شده' اشاره کرد.
اما در واقع آنچه که در میانمار در حال اتفاق افتادن است، 'یک نسل کشی' است و واکنش آمریکا هم باید متناسب با آن باشد. سناتور دمکرات ' بنیامین کاردین' از اعضای کمیته روابط خارجی سنا هم همین نظر را در مورد وقایع میانمار دارد.
میانمار در دولت 'اوباما ' همچون یک پروژه دست آموز به حساب می آمد. اوباما بیش از اندازه تمام توجهش را معطوف به رژیم میانمار کرده بود و بعد از انتخابات دمکراتیک در این کشور هم تحریمهای آن را لغو کرد.
همان موقع هم بسیاری به اوباما ایراد می گرفتند که زیادی در مورد میانمار دستپاچه شده و خیلی زود تا قبل از اینکه پستش را تحویل بدهد، تحریمهای این دولت را برچیده است.

و اما امروز در آمریکا ترامپ روی کار است و از ته دل شاد می شود هر میراثی را که اوباما از خود برجای گذاشته است، بزند و از بین ببرد. او اگر در این زمینه هم این گونه عمل کند، در این مورد استثنائا حق با اوست.
در این زمینه اقدام مقتضی این است که تمام دارایی های همه نظامیان ارشد میانمار توقیف شود و تمام تجارتهایی را که ارتش میانمار و همه وفاداران به آن دارند، معلق شود.
بعد از گذشت نزدیک به سه ماه، ترامپ هنوز هیچ صحبتی پیرامون اوضاع رقت بار مردم روهینگیا بیان نکرده است. در حالی که این وقایع جدیترین بحران حقوق بشری است که ترامپ در دوران ریاست جمهوریش شاهد آن است.
ترامپ بزودی عازم یک سفر دوره ای به آسیا خواهد شد و در این سفر در اجلاس سران کشورهای جنوب شرق آسیا که میانمار هم عضو آن است حضور خواهد یافت. سزاوار است ترامپ از این فرصت استفاده کرده و نشان دهد که هرگز چشمانش را به روی جنایات ضد بشری نبسته است.

منبع: ایرنا