رای‌الیوم: پشت چهره کودکانه رهبر کره شمالی اراده آهنین نهفته است shia muslim                   
سردبیر روزنامه‌رای الیوم در مقاله‌ای از سیاست‌های مقتدرانه رهبر کره شمالی در قبال آمریکا تمجید کرد.

به گزارش مصاف، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رای الیوم، نوشت رهبر کره شمالی تنها کسی است که با در پیش گرفتن سیاست تهدیدT می‌داند چگونه با آمریکا برخورد کند و قطعا صد‌ها میلیون نفر در جهان که از استبداد آمریکا زخم خورده‌اند، اکنون از این موضع مردانه رهبر کره شمالی، احساس رضایتمندی می‌کنند.

او سرمقاله امروز رای الیوم را به آخرین آزمایش موشکی کره شمالی و موضع آمریکا در این زمینه اختصاص داد و نوشت: هر کسی که به کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، و چهره «کودکانه» وی نگاه می‌کند شاید این برداشت در ذهنش متبادر نشود که این فرد کسی باشد که در صورت تحریک‌آفرینی آمریکا علیه کشورش، بخواهد جهان را به سمت جنگی هسته‌ای سوق دهد.

رهبر کره شمالی هر بار که در صفحه تلویزیون کشورش ظاهر می‌شود، می‌توان نشانه‌های رضایتمندی همراه با اعتماد به نفس را در چهره اش بخوبی مشاهده کرد بویژه اینکه وی این بار در مرکز سلاح هسته‌ای این کشور، با افتخار در حال بازدید از بمبی هیدروژنی بود که صبح دیروز در چارچوب ششمین آزمایش هسته ای، آن را آزمایش کرد.

خطرناک بودن این آزمایش زمانی بهتر مشخص می‌شود که بدانیم قدرت این بمب ده برابر بیشتر از بمب اتمی است که آمریکا در پایان جنگ جهانی دوم بر روی شهر ناکازاکی ژاپن انداخت.

عطوان در ادامه این مقاله افزود: موفقیت این آزمایش به گفته کارشناسان راهبردی غرب در این زمینه، شگفت‌انگیز بوده است و آنچه که آمریکا و همسایگان پیونگ‌یانگ را بیش از هر زمان دیگر نگران می‌کند، این است که این بمب را می‌توان بر روی موشک‌های بالستیک قاره‌پیمایی که برد آن حتی تا خاک آمریکا هم می‌رسد، نصب کرد.

«تارو کونو» وزیر امور خارجه ژاپن، درباره آزمایش این بمب گفت که «اصلا قابل بخشش و چشم پوشی نیست». در همین حال شینزو آبه، نخست وزیر این کشور، به سرعت در تماس تلفنی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از وی درخواست کمک و نجات کرد. دولت کره جنوبی هم خواستار پاسخی محکم و اعمال شدیدترین تحریم‌های اقتصادی علیه کره شمالی شد.

ترامپ گفت سیاست نرم و آرام در قبال کره شمالی دیگر فایده‌ای ندارد. وی خواستار نشست تیم امنیت ملی آمریکا شد. این در حالی است که برخی خبر‌ها حاکی از عزم وی برای ارسال ناو‌های هواپیما بر به سواحل شبه جزیره کره و اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه کره شمالی و کشور‌هایی است که با پیونگ‌یانگ تعامل دارند.

اگر به این مسئله واقف باشیم که ۹۰ درصد تجارت کره شمالی با چین است، این بدان معناست که نوک پیکان تهدید‌های آمریکا درباره اعمال تحریم‌ها (علیه کشور‌های در تعامل با کره شمالی)، پکن است که بیش از یک تریلیون دلار از اوراق قرضه خزانه‌دای آمریکا را در اختیار دارد و مهمترین شریک تجاری واشنگتن محسوب می‌شود. بنابراین آیا دولت ترامپ به اعمال تحریم علیه چین اقدام خواهد کرد؟ ما در این موضوع تردید داریم برای اینکه وضع ترامپ در این صورت مانند کسی است که به پای خود تیراندازی می‌کند.

دولت ترامپ فقط در مقابل خود دو گزینه دارد که باید یکی را انتخاب کند. نخست اینکه به گزینه نظامی علیه کره شمالی روی بیاورد که این مساله چه بسا به بروز جنگ هسته‌ای منجر شود که ممکن است مهمترین قربانیان آن، همپیمانان آمریکا در ژاپن، کره جنوبی و نیرو‌های آمریکایی در پایگا‌های این کشور باشند یا اینکه آمریکا، کره شمالی را به عنوان کشوری هسته‌ای به رسمیت بشناسد و بر این اساس باب گفتگو را با این کشور برای دستیابی به توافق با آن باز کند.

ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به عنوان یک تاجر حرفه‌ای و دلال اسلحه، چه بسا از این بحران برای باج‌خواهی از ژاپن و کره جنوبی بهره برداری کند و با سوء استفاده از ترس این دو کشور از سلاح هسته‌ای پیونگ یانگ، بخواهد قرارداد‌های چند میلیارد دلاری فروش سلاح و سامانه‌های دفاع موشکی با آن‌ها امضا کند.

چهره کودکانه رهبر کره شمالی که در پشت آن اراده‌ای آهنین و تمایلی شدید برای به چالش کشیدن آمریکا و تهدید‌های توخالی این کشور، نهفته است، ممکن است در صورت تصمیم ترامپ «گستاخ» به استفاده از گزینه نظامی برای پایان دادن به توهین‌های گذشته و آینده کره شمالی، به چهره‌ای عبوس و پر از شرارت تبدیل شود.

عطوان افزود: بر این باور نیستیم که «نهادهای» بنیادین آمریکا به ترامپ اجازه دهند کشور را به سمت جنگی هسته‌ای پیش ببرد همچنانکه معتقد نیستم چین که این آزمایش را محکوم کرده است، ساکت و نظاره‌گر بماند و اجازه دهد که این کشور به سمت جنگ سوق داده شود.

سردبیر رای الیوم در انتهای این سرمقاله آورده است: لبخند‌های کیم جونگ اون، در روز‌ها و هفته‌های آینده بیشتر و بیشتر خواهد شد. او تنها کسی است که حداقل تا به این جای کار، با در پیش گرفتن سیاست «لبه پرتگاه»، می‌داند با آمریکا چگونه برخورد کند؛ و قطعا صد‌ها میلیون نفر در جهان که از تکبر و استبداد آمریکا زخم خورده‌اند، اکنون از این موضع مردانه رهبر کره شمالی، احساس خوشحالی و رضایتمندی می‌کنند.
 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان