شهید دکتر احمدرضا احدی

۱۶ مطلب در فروردين ۱۴۰۰ ثبت شده است

شرطی شدن کشور به اتفاقات مختلف

شرطی شدن کشور به اتفاقات مختلف

شرطی شدن کشور به اتفاقات مختلف

در شب شهادت دکتر محسن فخری زاده(پدر علم هسته ای ایران) نوشتیم که شرطی شدن کشور به اتفاقات مختلف، باعث آسیب پذیر شدن ما در مسائل امنیتی-دفاعی میشود. بار ها گفته ایم و باز هم میگوییم که اگر جواب سنگ پراکنی با سنگ پراکنی داده نشود، طرف مقابل جری تر میشود و دست به کار های بزرگ تر میزند.

 

دولت لیبرال ما در جواب مطالبه، گرفتن انتقام شهید فخری زاده گفت: در آمریکا انتخابات ریاست جمهوری در جریان است و بایدن دارد میاید، اگر جواب بدهیم و یک درگیری نظامی راه بیفتد ما به تله صهیونیست ها می افتیم که این در تله افتادن ما، ممکن است مذاکرات آینده با غرب را به خطر بیندازد.

 

ترور فخری زاده جواب داده نشد و دیدیم که بایدن هم آمد، اما نه گشایش سیاسی-اقتصادی اتفاق افتاد و نه مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا صورت گرفت! تنها چیزی که به فراموشی سپرده شد، مسئله انتقام شهید محسن فخری زاده بود.

 

از نظر دولت روحانی ترور شهید سلیمانی هم تله ترامپ برای ایجاد درگیری نظامی بود و انفجار نطنز در تابستان سال قبل و ترور محسن فخری زاده پاییز سال قبل هم تله صهیونیست ها برای بد جلوه دادن چهره ایران در جامعه جهانی بوده است. الان هم که آقایان برای پیشبرد اهداف سیاسی خودشان دارند در وین اتریش با غربی ها و دوستان صهیونیست ها مذاکره میکنند، حادثه نطنز را تله صهیونیست ها برای کنسل شدن مذاکرات خودشان میدانند!

 

اصولاً تله این نیست که یک طرف بیاید مستقیماً یک سیلی به زیر گوش شما بزند و شما با پرویی بیایی و بگویی اصلاً هم درد نداشت پس جواب سیلی ات را نمیدهم اما انشاءالله بعداً به حساب تو میرسم. حتی بچه های  دوازده-سیزده ساله هم میدانند که شکارچی، شکارش را طوری وارد تله میکند که شکار تا زمانی که وارد تله نشده متوجه نمیشود که وارد تله شده است..

 

از نظر ما به هیچ وجه این یکی به دو، تله صهیونیست ها برای ما نیست! بلکه صهیونیست ها در این مواقع به خوبی میدانند که میتوانند هر کاری که دلشان میخواهد انجام بدهند چون در این مواقع از طرف ایران هیچ عواقب سنگین و خطرناکی در رابطه با کارهایشان برایشان بوجود نمی آید! برای همین با خیال راحت کار خودشان را انجام میدهند و آن را رسماً گردن میگیرند!

 

ظریف قبلاً میگفت من با شهید قاسم سلیمانی، جلسات متعددی در مورد سیاست خارجه و منطقه برگزار میکردم... حالا که دیگر نظرات امثال سلیمانی وجود ندارد، بنظر شما ظریف با چه کسانی جلسه میگذارد که این حرکات صهیونیست ها برایش تله تعریف شده است؟ وقتی هم بگوییم همه شما از اول تا آخر یا جاسوس یا وطن فروش هستید، جیغ بنفش میکشند که چرا تخریب میکنید و چرا کسی به دستاورد های ما نمیپردازد... دولت روحانی از بقیه انتظار دارد که به دستاورد هایش بپردازند اما به قول علی اکبر رائفی پور؛ «آیا می دانید از 100 وعده دولت حسن روحانی به مردم در هشت سال گذشته، تاکنون تنها و تنها 9 مورد آن محقق شده است؟»  این 9 مورد هم آنقدر نصف و نیمه هستند که کسی اگر آن را بازگو کند، احساس شرم میکند..

 

به هر حال همه باید در جریان این موضوع باشیم که اکنون قهرمانان دیپلماستی ما در وین حضور دارند و دارند با غربی ها و با دوستان رژیم صهیونیستی مذاکره میکنند. قهرمانان دیپلماستی ما به خوبی میدانند که در مقابل آمریکا، هیچ شانسی ندارند و باید با ادب رفتار کنند! اگر بخواهند حرفی از جواب دادن به صهیونیست ها بزنند، ممکن است مذاکراتشان بهم بخورد.

 

در برجام سال 2015، انرژی هسته ای با رفع تحریم ها معاوضه شد. الان که هسته ای به آن صورت وجود ندارد به احتمال زیاد میخواهند عزت و شرف ایرانی را برای بقای عمر کثیف سیاسی خودشان معاوضه کنند. اقتدار و عزت مردم که در چهل سال به دست آمد و در جنگ هشت ساله با عراق هم شکسته نشد اکنون در جنگ با دولت روحانی در حال شکسته شدن است... باید اساسی در این مورد فکری شود که چرا ایران را به این نقطه رسیده و چرا ایران را دارد شبیه به سوریه رفتار میکند...

 

پی نوشت: صهیونیست ها بعد از 40 سال درگیری با ما به این نتیجه رسیدند که میتوانند به این شکل در ایران فعالیت کنند، اگر فردا روزی تُرک ها و یا عرب های حاشیه خلیج فارس به خودشان اجازه درگیری مستقیم با ایرانی ها را بدهند، نباید به آن صورت، متعجب شد. اکنون این ایران است که در گوشه رینگ افتاده پس همه چیز و هر نوع اتفاقی امکان پذیر است.

ادیب مقاومت

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

اطلاعیه: نشست سیاسی هفتگی جریانشناسی سیاسی ایران و انتخاب اصلح در 1400

اطلاعیه: نشست سیاسی هفتگی جریانشناسی سیاسی ایران و انتخاب اصلح در 1400

اطلاعیه: نشست سیاسی هفتگی جریانشناسی سیاسی ایران و انتخاب اصلح در 1400

 

نشست جریانشناسی سیاسی ایران و انتخاب اصلح در 1400 با حضور استاد کامران غضنفری محقق و نویسنده کتابهای راز قطعنامه، مداخلات و...

 

 

محل برگزاری: قلهک

 

رعایت پروتکل های بهداشتی الزامی است لذا قبل از حضور حتما می بایست هماهنگی صورت بگیرد.

 بدیهی است با توجه به محدودیت فضا در شرایط کرونا و رعایت حداکثری پروتکل های بهداشتی، انتخاب و اولویت بندی شرکت کنندگان به عهده واحد سیاسی می باشد.

 

 

برای شرکت در جلسه هر هفته نام و نام خانوادگی، مدرک و رشته تحصیلی خود را به تلگرام شماره 09360840876 با آیدی @vahedsiasimasaf ارسال نمایید.

 

 

مخاطب محترم ادامه جلسات جریانشناسی سیاسی برای انتخاب اصلح در سال جدید شنبه ها از ساعت 17 تا 19 برگزار خواهد شد.

 

 لازم به ذکر است نهمین جلسه جریان شناسی مورخ: شنبه 1400/1/28 صرفا از طریق لایو اینستاگرام برگزار خواهد شد.

 

 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
   تلگرام (http://t.me/masaf_najva) | اینستاگرام (https://instagram.com/_u/masaf_najva1) | توئیتر (https://twitter.com/masaf_najva) | سروش (http://sapp.ir/masaf_najva) | ایتا (https://eitaa.com/masaf_najva) 
 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

غنی‌سازی 60 درصد در نطنز اشتباه محض است

غنی‌سازی 60 درصد در نطنز اشتباه محض است

غنی‌سازی 60 درصد در نطنز اشتباه محض است

 

آغاز غنی‌سازی 60 درصد، اقدام بسیار مثبتی در قبال عملیات تروریستی آمریکا و اسرائیل در سایت نطنز بود و به بدخواهان ایران به‌خوبی نشان داد که جمهوری اسلامی به‌هیچ‌عنوان از حق مسلم خود کوتاه نخواهد آمد و هر چه عرصه را بر او تنگ‌تر کنند، ایران نیز به دستاوردهای بالاتری خواهد اندیشید.

اما چه کسی است که نداند تأسیسات نطنز باگ امنیتی دارد و در کمتر از یک سال اخیر، دو خرابکاری اساسی در آن صورت گرفته است و به‌هیچ‌عنوان مناسب نصب سانتریفیوژهای مدرن و شروع غنی‌سازی نیست.

امیدواریم در چند ماه آینده به دلیل کوتاهی بعضی از مسئولین یا شاید هم نفوذ برخی افراد ناسالم به درون سایت‌های اتمی کشور، مجدداً حوادث تلخ این‌چنینی تکرار شود و ابراز تأسف نکنیم که کاش غنی‌سازی را در سایت امن‌تری مانند فردو دنبال می‌کردیم!

سایت فردو از امنیت بالاتری در مقایسه با نطنز برخوردار است و به دلیل زیرزمینی بودن، عملاً نمی‌شود آن را با حملات هوایی نیز از کار انداخت. حال که یک تروریسم دولتی می‌تواند برخلاف توافقات بین‌المللی به سایت‌های ایران ضربه بزند، پس چه دلیلی وجود دارد که ایران همچنان به برجام پایبند باشد و طبق میل تروریست‌ها فعالیت‌های هسته‌ای خود را در نطنز بی‌دفاع ادامه دهد؟

فردین ساریخانی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

آیا قطع شدن ناگهانی برق در یک مجتمع غنی سازی خطری بزرگ است

آیا قطع شدن ناگهانی برق در یک مجتمع غنی سازی خطری بزرگ است

آیا قطع شدن ناگهانی برق در یک مجتمع غنی سازی خطری بزرگ است

 

 

سانتریفیوژ یک استوانه تو خالی است که داخل یک پوسته محافظ قرار دارد و حدود  850- 1900 دور در ثانیه می‌چرخد.

اگر برق ناگهانی قطع شود 2 اتفاق در سانتریفیوژ  می‌افتد:

1-انفجار

2-تخریب

 

برای همین از باتری جهت تامین برق سانتریفیوژ ها استفاده می‌شود.

برای اینکه این اطمینان به وجود بیاید که برق ناگهان قطع نشود. همیشه از یک سیستم برق اضطراری هم استفاده می‌شود برای مواقعی که باتری ها خراب شوند.

 

اتفاقی که در نطنز افتاده این بوده که انفجار مسیر اتصال برق اضطراری را هم قطع کرده و همین علت باعث شده که تقریبا همه سانتریفیوژ هایی که در آن لحظه فعال بوده اند، از بین رفته باشند و تمامی آبشار ها نیاز به جایگزینی داشته باشند.

 

 به وصل شدن چند سانتریفیوژ کنار هم به صورتی که محصول خروجی از سانتریفیوژ اول، خوراک ورودی سانتریفیوژ بعدی باشد آبشار میگویند.

 

در واقع این عملیات تروریستی باعث تخریب و انفجار بعضی از سانتریفیوژ های عملیاتی شده که احتمالا باعث ایجاد آلودگی رادیو اکتیوی در محل غنی سازی شده است.

 

حال این سوال بزرگ مطرح است، با اینکه یکبار تروریست های اسرائیلی قصد قطع کردن برق در فوردو را داشته اند و این تجربه را داشته ایم،  چرا واحد های فنی و تصمیم گیر و امنیتی برای تامین امنیت کامل شبکه های توزیع برق در مجتمع نطنز کاری انجام نداده اند؟

 

سجاد سنجری

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

آیا غنی سازی ۶۰٪ یک بلوف سیاسی است

آیا غنی سازی ۶۰٪ یک بلوف سیاسی است

آیا غنی سازی 60? یک بلوف سیاسی است

 

در حال حاضر در ساختمانی که در آن غنی سازی انجام می گرفته، جایگزینی سانتریفیوژ ها و نصب آبشار ها به دلیل آلودگی رادیو اکتیوی محیط  حاصل از کرش کردن سانتریفیوژ ها در اثر قطع ناگهانی برق امکان پذیر نمی باشد.

 

حتی اگر این آلودگی وجود نداشت به دلیل انفجار تروریستی ای که دفعه قبل در ساختمان مونتاژ  اتفاق افتاد و مجموعه ماشین های ابزار دقیق تخریب شدند، توان تولیدی سانتریفیوژ سازمان انرژی هسته ای به شدت کاهش داشته است.

 

با توجه به این مساله فقط جایگزین کردن این تعداد سانتریفیوژ نزدیک یک سال زمان نیاز دارد.

 

 

حال به این نکته توجه کنید که خود عملیات پاکسازی محیط آلوده یک فرایند به شدت زمان‌بر است.

 

 

سجاد سنجری

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

حادثه نطنز و مطالبه کاربران فضای مجازی برای پرهیز از اقدام منفعلانه ایران

حادثه نطنز و مطالبه کاربران فضای مجازی برای پرهیز از اقدام منفعلانه ایران

حادثه نطنز و مطالبه کاربران فضای مجازی برای پرهیز از اقدام منفعلانه ایران

 

حادثه خرابکاری در بخش‌هایی از تاسیسات نطنز طی روزهای گذشته ضمن بازتاب‌های متعدد و گسترده در رسانه‌های جریان اصلی داخل و خارج، با موجی از واکنش‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز همراه بوده است.

 

براساس(  https://t.me/sureesrafill/9566 ) رصد دیتاک، کاربران شبکه‌های اجتماعی با 79,158 هزار بار استفاده از هشتگ #نطنز نسبت به اقدام خرابکارانه در تاسیسات هسته‌ای واکنش نشان داده‌اند؛ این واکنش‌ها بخشی با تاکید بر گزاره «اگر نزنیم می‌زنند» بوده است و برخی هدف را «بی اثرکردن مذاکرات در وین» عنوان کرده‌اند اما رویکرد غالب فعالان با سویه مطالبه جدی، ضرورت اقدام بازدارنده و درخور و بدون انفعال ایران با چنین اقداماتی بوده است.

 

 کاربران توییتر، از توییت علی‌اکبر رائفی‌پور که با اشاره به سخنان ظریف مبنی بر انتقام #نطنز را با پیشرفت‌های هسته‌ای می‌گیریم، نوشته است «ریشه‌ای‌ترین و قاطع‌ترین انتقام به زباله‌دان فرستادن لیبرال‌ها در انتخابات پیش رو است. #دولت_جوان_انقلابی» با 2949 هزار ریتوییت و 7499 لایک به‌عنوان پرریتوییت‌ترین و پرلایک‌ترین محتوا حمایت کردند.

همچنین کاربران در این بستر با 149?3 هزار توییت، 118?6 ریتوییت و 955?1 هزار لایک و 6235 پست در ساعت اقدام به کنشگری درباره اتفاق نطنز کرده‌اند.

 

 اتفاقات اخیر نطنز در بستر خبر نیز با 5?9 هزار محتوا بیشتر در قالب اطلاع‌رسانی واقعه، بازتاب و واکنش‌های داخلی و خارجی و طرفین موضوع بوده است که پایگاه‌های خبری با 2?4 هزار متن، خبرگزاری‌ها با 3?2 هزار محتوا و روزنامه‌ها با 347 خبر و تحلیل و 247 پست در ساعت نسبت به این رخداد، اطلاع‌رسانی کرده‌اند.

 

این موضوع در بستر تلگرام نیز مانند بستر خبر، ضمن تاکید بر خبررسانی و بازتاب واکنش‌ها، انفعال و عدم واکنش صحیح بعد از اقداماتی همچون ترور شهید فخری‌زاده و ... را علل باز تکرار چنین اقداماتی دانسته‌اند. کاربران و کانال‌های تلگرامی با 2?4 هزار پست و 81?6 میلیون بازدید و 851 پست در ساعت به کنشگری درباره اتفاقات نطنز پرداختند.

 متن خبر «موساد در حادثه نطنز نقش داشت» منتشر شده در کانال خبر فوری با 249?1 هزار بازدید، پرمخاطب‌ترین مطلب بستر تلگرام بوده است.

 

آنچه نباید از نظر دور داشت این است که تعلل در صیانت از مواضع و حوزه‌های استراتژیک و بنیادین هر کشور که اکثرا از مولفه های قدرت و اقتدار آن نیز قلمداد می‌شود، به هر علت و با هر توضیح و توجیهی عملی غیرمسئولانه و دور از منافع ملی محسوب می‌شود. شاید خوب بود روزی که قبل از ترور شهید فخری‌زاده تایمز اسرائیل نوشت: «بخش هسته‌ای ایران هدف اصلی است و ایران پاسخی نخواهد داد!» را منتشر و اعلام کرد، مسئولان مربوطه دور از رویاپردازی و با اتکا بر فکت‌های واقعی و تجربه زیسته‌های پیشین اقدام به ترسیم حوزه دیپلماسی و حدود آن می‌کردند تا امروز شاهد آن نباشیم که روزنامه‌های رژیم صهیونیستی با انتشار تصویر حاج قاسم، شهید فخری‌زاده و تاسیسات نطنز و کشیدن خط قرمز بر آن‌ها، سرمست از عدم واکنش‌های به‌موقع ما باشند. هیچ کس به کسی که بر رویش اسلحه کشیده، لبخند نمی زند!

معصومه نصیری

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

نقطه عطف حملات مقاومت عراق علیه اشغالگری

نقطه عطف حملات مقاومت عراق علیه اشغالگری

نقطه عطف حملات مقاومت عراق علیه اشغالگری

 

چهارشنبه شب 25 فروردین ماه 1400 نقطه عطفی تاریخی در روند مبارزه با اشغالگری در عراق چند سال اخیر به شمار می رود زیرا مقاومت این کشور برای اولین بار با پهپاد توانست پایگاه ایالات متحده را در اربیل به دقت مورد هدف قرار دهد.

 

از تلفات حمله فوق گزارش های مختلفی منتشر شده است لکن ارتش ایالات متحده سانسور شدیدی را در این خصوص اعمال می‌کند.

 

هم‌زمان در حمله ای دیگر از طریق راکت به پایگاه غیرقانونی ارتش ترکیه در استان نینوا، یک سرباز  این کشور به هلاکت رسید.

 

در خصوص رخدادهای دیشب چند نکته به ذهن نگارنده می رسد.

 

1 مقاومت عراق مرتباً به دنبال به روز کردن سلاح های خود بوده و همچنین سعی دارد دقت آن را بالا ببرد.

 

2 ضعف سامانه دفاع هوایی پایگاه نظامی حریر در رهگیری پهپاد گروههای عراقی از پیشرفت های تکنولوژیکی محور مقاومت و ناتوانی آمریکا در مقابله با راهبرد نبرد نامتوازن این جبهه خبر می دهد زیرا تکنولوژی مدرن پدافندی فروخته شده آمریکا به عربستان نیز در برابر پهپادهای یمنی بارها ناکام مانده است.

 

3 در عملیات های گذشته مقاومت عراق از راکت های غیر دقیق 107 و 122 میلی متری استفاده می شد اما ورود هواپیمای بدون سرنشین به عرصه نبرد با ایالات متحده از عزم جدی محور مقاومت برای بیرون کردن آمریکا از عراق حکایت می کند.

 

4 پس از حمله دوشب پیش به مقر موساد در اربیل، عملیات دیشب نشان از ضعف جدی امنیت کردستان عراق جهت استقرار قدرت‌های غربی و صهیونیستی دارد و نیروهای امنیتی اقلیم نیز نمی‌توانند سپر مناسبی برای نیروهای آمریکا و اسرائیل شوند.

 

5 نبردهای نامتقارن طالبان با آمریکا، دولت بایدن را ناچار ساخت که رسماً خروج نظامیانش را از افغانستان اعلام کند؛ این در حالی است که ایالات متحده با هدف سرکوب قطعی این جنبش در سال 2001 به افغاستان لشکر کشیده بود.

 

 تحولات اخیر در همسایه شرقی ایران احتمالاً گروههای عراقی را به این تحلیل رسانیده که بالا رفتن تلفات انسانی، آمریکا را مجبور به خروج از عراق نیز خواهد کرد و همین عاملی شده که در هفته های اخیر حملات چریکی علیه ارتش عمو سام شدت بگیرد.

 

6 ترکیه نیز با مرگ یکی از سربازانش، هشداری جدی دریافت کرد که اگر هم‌چنان طمع ارضی نسبت به همسایه جنوبی خود داشته باشد، باید خود را مهیای رودررویی نظامی با مقاومت نماید و در این مواجهه میزان آسیب پذیری ارتش اردوغان بالا خواهد بود.

 

علیرضا تقوی نیا

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

دیدگاه مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی نسبت به برجام قابل توجه کسانی که در داخل انگ همصدایی با اسرائیل را به مخالفان برجام می زدند.

دیدگاه مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی نسبت به برجام قابل توجه کسانی که در داخل انگ همصدایی با اسرائیل را به مخالفان برجام می زدند.

دیدگاه مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی نسبت به برجام قابل توجه کسانی که در داخل انگ هم صدایی با اسرائیل را به مخالفان برجام می زدند.

 

جمهوریخواهان باید به دیدگاه‌های مقامات ارشد اطلاعاتی اسرائیل درباره توافق با ایران گوش دهند

 

ماریک فون رننکمف، تحلیلگر پیشین وزارت خارجه آمریکا در اداره امنیت بین الملل و منع گسترش جنگ افزار هسته‌ای و مقام منصوب دولت اوباما در وزارت دفاع آمریکا، در یادداشتی در روزنامه «هیل» نوشته است جمهوریخواهان مصمم به مخالفت با توافق هسته ای سال 2015 با ایران هستند. اما حزبی که خود را دارای تعهدی خلل ناپذیر به امنیت اسرائیل می‌داند خوب است بداند مقامات ارشد امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل چه نگاهی به برجام دارند.

 

فون رننکمف می گوید از میان شش مدیر پیشین سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل چهار نفر آشکارا از توافق هسته ای ایران تمجید کرده اند. هیچ کدام موضعی مشابه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نگرفته اند.

 

فرماندهی نظامی اسرائیل، کارشناسان ارشد امور هسته ای در اسرائیل، مدیران سابق اطلاعات داخلی اسرائیل، و نخست وزیر پیشین آن کشور همگی اظهارات رئیس سابق موساد در تعریف از برجام را بازتاب داده اند.

 

شبتای شاویت، مدیر موساد در سال های 1989 تا 1996 گفته است توافق هسته ای به ما 15 سال فرصت داد، اما با خروج ترامپ از برجام ایران اورانیوم غنی شده لازم برای دست کم یک بمب را دارد.

 

دنی یاتوم، مدیر موساد در سال های 1996 تا 1998 گفت ماندن آمریکا در برجام گرفتن امتیازهای بیشتر از ایران را ساده تر می کرد.

 

افرائیم هالوی، مدیر موساد در سال های 1998 تا 2002 اعلام کرد برجام باعث شد ایران دست کم یک دهه به سوی قابلیت های نظامی هسته ای حرکت نکند.

 

تامیر پاردو، دیگر مدیر موساد، به همراه چند کارشناس بلندپایه امنیت ملی در اسرائیل در نامه ای از رویکرد بایدن در برابر ایران حمایت کردند.

 

آمی آیالون، مدیر پیشین شین بت، در مورد قابلیت هسته ای ایران گفته برجام بهترین گزینه است.

 

کارمی گیلون، یکی دیگر از مدیران سابق شین بت، یکی از پرشورترین دفاع ها را از توافق هسته ای ایران در سال 2017 نوشت و از پرزیدنت ترامپ خواست از برجام خارج نشود. گیلون ادعا کرد اکثریت همکارانش در ارتش اسرائیل و جامعه اطلاعاتی از برجام حمایت می کردند.

 

آرامش در جبهه هسته ای ایران به ارتش اسرائیل فرصت تمرکز بر دیگر تهدیدها را می داد.

 

رویکرد نتانیاهو در تضاد با اجماع در جامعه اطلاعاتی اسرائیل قرار دارد. ایهود المرت، نخست وزیر سابق اسرائیل، هم کارزار حداکثری نتانیاهو را بزرگترین شکست اسرائیل توصیف کرده است.

 

موافقان برجام و مذاکرات مجدد بهتر است این نظرات را مجددا بخوانند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

دلایل مثبت بودن اتحاد راهبردی با چین

دلایل مثبت بودن اتحاد راهبردی با چین

دلایل مثبت بودن اتحاد راهبردی با چین

 

در روزهای اخیر گمانه زنی های زیادی در خصوص قرارداد 25 ساله ایران با چین منتشر شده که بحث های مختلف و متضادی را در این خصوص شاهد بوده ایم‌.

 

در این زمینه ذکر چند مورد به نظرم ضروری می رسد:

 

اول ، اقتصاد آینده دنیا طبق شواهد و آمارهای موجود بی شک در قبضه چین خواهد بود و این کشور با وجود داشتن اقتصاد ارشادی و کنترلی توسط دولت در زمینه شاخصه رشد اقتصادی و ثبات ملی، حتی در ایام کرونا موفق تر از سایر قدرت های اقتصادی لسه فر عمل کرد که  این امر با توجه به دیدگاه های اصولی جمهوری اسلامی در رد اقتصاد آزاد لیبرالی می تواند کاتالیزور همکاری های بین دو کشور شود.

 

دوم، چین هیچگاه در طول تاریخ چشم به تمامیت ارضی ایران نداشته است . در دوره معاصر نیز چه در زمان پهلوی و چه جمهوری اسلامی همواره در جهت ایجاد روابط متوازن با ایران ساعی بوده اند؛ البته این گزاره به معنای دوستی ایشان با ایرانیان نیست بلکه منافعشان بر همکاری با ایران ایجاب می کند . اصولا آنان صرفا سعی در گسترش بازار تولیداتشان در جهت افزایش ثروت ملی خود دارند.

 

سوم، چین نفت ندارد و برای تداوم توسعه اقتصادی و تولیداتش به شدت به آن وابستگی دارد. این در حالی ست که اکثر منابع نفتی جهان زیر تسلط آمریکاست و در صورت ادامه روند رشد اقتصادی چین و تضعیف آمریکا در معادلات اقتصاد و تجارت بین الملل ، هر لحظه این امکان وجود دارد که آمریکا متحدان نفتی خود را جهت تحریم فروش نفت به چین تحت فشار قرار دهد و تولیدات آن را مختل کند. فلذا مسئولان چینی به دنبال یک منبع قابل اتکای دراز مدت و دارای ثبات امنیتی برای خرید نفت با قیمت مناسب اند . با توجه به تحریم های شدید آمریکا و متحدان غربی اش علیه صادرات نفت ایران و ضربه شدیدی که به درآمدهای نفتی این کشور زده است  ، به نظر می رسد در صورت امضای قرارداد 25 ساله با چین، ایران دیگر دغدغه فروخته شدن نفت تولیدی اش را نداشته باشد . ظاهرا چینی ها سرمایه گذاری کلان در صنعت نفت ایران را در ازای فروش نفت ( که در ازای آن یوان خواهند پرداخت) پیشنهاد کرده اند.

 

چهارم، چین به صورت جدی مترصد از بین بردن هژمونی دلار است. به همین جهت سالانه بیش از 1000 تن طلا به ذخایرش اضافه می کند و در پی آن است که در یک فرصت مناسب با قرار دادن طلا به عنوان پشتوانه پول ملی خود و تبدیل آن به ارز اصلی تجارت بین المللی ، عملا به سلطه دلار پایان دهد. البته اینکار اصلا راحت نخواهد بود و یک اعلان جنگ به آمریکاست اما به هر حال چینی ها خزنده در حال پیشروی اند و تاکنون عموسام در مهار آنها ناموفق بوده است.

 

پنجم، چین در حال ایجاد کریدور تجاری موسوم به جاده ابریشم از خاک خود به سمت اروپا بوده و در این پروژه بهترین و مقرون به صرفه ترین مسیر ایران است. در حال حاضر خط آهن چین تا بندر گواتر پاکستان کشیده شده و اگر به خط ریلی ایران و ترکیه متصل شود به راحتی بازار اروپا از طریق خط آهن در دسترس کالاهای چینی خواهد بود .

 

همچنین کشورهای متحد ایران همچون عراق ، سوریه و لبنان نیز می توانند به این خط آهن متصل شوند و منافع سرشاری نصیب آنها گردد.

ایران می تواند بابت هر کانتینری که از خاکش بگذرد عوارض دریافت کند و از ویژگی ژئواکونومی خود نهایت استفاده را برای سود دراز مدت ببرد.

 

ششم، چین فرهنگ جذابی ندارد. آنها انسان هایی اند که مثل ماشین کار می کنند و با 2چوب غذا می خورند و از خوردن کرم و سوسک و گوشت سگ و گربه ابایی ندارند. لذا به هیچ وجه از نقطه نظر فرهنگی ملت ایران را تهدید نمی کنند. چین نه هالیوود و ولنتاین دارد ، نه مک دونالد و کی اف سی و نه ایدئولوژی اش برای ملت هایی چون ایران جذاب است. چین صرفا با استفاده از نظم آهنین و مدیریت کارآمد تولید ثروت می کند . چیزی که جمهوری اسلامی بدان احتیاج مبرم دارد.

 

هفتم، به باور نویسنده ، تحریم های 40 ساله غرب علیه جمهوری اسلامی بیشترین تاثیرش در دوری ایرانیان از تکنولوژی روز جهان بوده است.

تولید ثروت به 3 عامل مهم تکنولوژی، سرمایه و نیر‌وی کار نیاز دارد.

 

چینی ها پس ورود به جامعه جهانی در طی همکاری با غرب توانستند تکنولوژی را وارد کنند و اکنون خود صاحب آن اند. همکاری با چین می تواند در ورود فناوری های پیشرفته به ایران موثر باشد و نیروی کار ایران را در کارخانجات تولیدی فعال نماید.

 

البته تحقق موارد فوق الزاماتی نیز دارد که در آینده بدان ها خواهم پرداخت.

علیرضا تقوی نیا

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

روحانی دقیقا از کدام مدل اداره اپیدمی میگوید

روحانی دقیقا از کدام مدل اداره اپیدمی میگوید

روحانی دقیقا از کدام مدل اداره اپیدمی میگوید

 

روحانی دقیقا چه چیز را میخواهد درکتب دانشگاهی ثبت کند؟

از کدام مدل اداره کرونا میگوید؟

 

از همان ابتدای همه گیری کرونا، که جنابشان از پذیرفتن مسئولیت ریاست ستاد مقابله با کرونا سرباز میزدند و نمکی بخت برگشته حیران نمیدانست چکار کند. تا اینکه با نامه رهبری، مجبور به پذیرش مسئولیت شد. بعدش هم هرچه دیدیم ناله و التماس وزیربهداشت بود.

 

وقتی سیاه ترین روزهای کرونایی  در ماه آبان رقم میخورد تا جاییکه روزانه بیش از 450 نفر قربانی میشدند، بنا به گفته شاهدان از جمله سید نظام الدین موسوی نماینده مجلس، شخص رئیس جمهور مخالف تعطیلی کشور بود.

 

تا اینکه بالاخره،پس از آنکه در 26 آبان 486 نفر جان دادند، پس از یک ماه التماس و اصرار وزارت بهداشت، با یک هفته تعطیلی نسبی کشور موافقت شد.

تصمیمی که اگر در فرسایش زمانی نمی افتاد، پشت دیوار روحیه اعلی حضرتی روحانی گیر نمیکرد و زودتر گرفته میشد، شاید اکنون تعدادی از صدها قربانی آبان ماه، زنده بودند.

 

اکنون هم در حالیکه وضعیت شهرها یکی پس از دیگری به حالت قرمز و نارنجی در می آید، با لبخند و چراغ سبز روحانی، مردم راهی سفر شده اند.

 

موج شدیدی از جمعیت شناور، در کشور شکل گرفته که بی شک کمترین پیامدش جابجایی ویروس، و رشد و جهش بیشتر آن است

 

اینها تنها خلاصه ای کوتاه از شیوه مدیریت کرونا توسط دولت تدبیر و امید، در طول یکسالی است که از همه گیری کرونا میگذرد.

مدیریتی بر مبنای التماس و قسم و ناله وزیر بهداشت و روحیه اعلی حضرتی رییس جمهور؛

 

روحانی اگر میخواهد بعنوان عبرت تاریخی در اداره یک اپیدمی نامش را در کتب درسی ثبت کند،حرفی نیست. گرچه بدون این کار هم عبرتی ماندگار در تاریخ خواهد بود.

 

سیده فاطمه حبیبی

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰