اعتراف دیرهنگام
صادق خرازی که در کارنامه سیاسی خود عنوان مشاور ارشد رئیس جمهور در زمان خاتمی را دارد، در سخنانی به نقد عملکرد اصلاح طلبان در خصوص وضعیت موجود پرداخت. دبیر کل حزب ندای ایرانیان اعتراف کرد: "ما اشتباه کردیم و باید از رئیسجمهور اجاره ای که داشتیم، توبه کنیم این وضع را ما به وجود آوردیم."
اگرچه با نزدیکی به ایام انتخابات ریاست جمهوری، اصلاح طلبان با فرار از پاسخگویی در خصوص حمایت خود از رئیس جمهور فعلی سعی در مقصر نشان ندادن خود دارند. آنان در این میان با طلبکاری از رئیس جمهور و با بیان نقاط ضعفی که وجود دارد، به نوعی به بیان ناکارآمدی او میپردازند و این در حالی است که در هر دو دوره ریاست جمهوری روحانی با تخریب رقبای دیگر و مطرح نمودن سخنانی واهی، سعی در حمایت از او داشته اند.
آنچه از سخنان خرازی بنظر میرسد آن که او به ظاهر تلاش میکند که به بیان اشتباهات هم حزبی های خود بپردازد و این در حالی است که گمانه زنیهایی در مورد حضور خود او به عنوان نامزد ریاست جمهوری مدتی مطرح شده است. او با نقد سخنان رئیس جمهور مبنی بر اینکه هر مشکلی پیدا میشود میگویند دولت! آمریکا را نمیگویند، مشکلات امروز کشور را ناشی از فهم استراتژیک و عدم شناخت مسایل و نسبت دادن به خارجیها دانست.
نکته اینجاست آن زمانی که تنها برنام? دولت مذاکره با کدخدا بود، آن زمانی که با امضای برجام و قبول تعهداتی با علم به هم? بدعهدی ها و دشمنی های امریکا، دولت از شکستن دیوار تحریم و تضمین امضای کری صحبت میکرد، آن زمان که بیش از پنج سال کشور با معطل ماندن در مشخص شدن نتیجه برجام، دستخوش انواع مشکلات اقتصادی و غیره بود، امثال صادق خرازی ها کجا بودند؟ اگرچه پاسخ این سوال مشخص است، در هم? این مقاطع اصلاح طلبان در نقد و پاسخ صریح به هم? ناکارآمدیهای که در طول این مدت شاهد بودیم در جهت تمجید و تکریم اقدامات دولت خصوصاً در چارچوب مذاکرات و برجام عمل میکردند. اصلاح طلبان امروز با تلاش در جهت کاستن فشار افکار عمومی علیه خود، راه نجات را در همصدایی با مردم میبینند. سخنان او در شرایطی که اصلاح طلبان با عدم حضور و مشارکت در انتخابات مجلس و نیز سرگشتگی فعلی در راستای معرفی نامزدی مشخص برای انتخابات ریاست جمهوری آینده قابل تامل است. او معتقد است شکل گیری مجلس فعلی به سبب تحریم اصلاح طلبان در انتخابات است.
به بیانی دیگر اگر روی کار آمدن مجلسی که به فرموده رهبری، انقلابی است به دلیل عدم مشارکت اصلاح طلبان بوده و همینطور اگر روی کارآمدن دولت اعتدال و مشکلاتش، ناشی از مشارکت اصلاح طلبان بوده است؛ چرا مردم باید به آنها امید داشته باشند؟ مهمتر از همه آن که در واقع نه دولت روحانی و شخص او که اصلاح طلبان هستند که در فهم مسائل کشور و در رابطه با امریکا دچار کج فهمی و اشتباه شده اند. و در واقع باید پذیرفت دولت روحانی رهرو همان مسیری بود که اصلاح طلبان در اندیشه و عمل همواره خواهان آن بودند. نقد عملکرد دولت، صورت و وجه شفاف ناکارآمدی اصلاح طلبان در هم? نسخههایی بود که "تکرار" می نمودند و پیش از آن برای کشور تجویز میکردند. و با این اعترافات دیرهنگام آن هم در آستانه انتخابات، ملت فهیم و بصیر متوجه می شوند که اصلاح طلبان فقط برای رسیدن به قدرت حاضرند از رئیس جمهور منتخب خودشان هم بگذرند.
اسرا داودی
اثرات راهبردی موشک 2000 کیلومتری دریایی سپاه
سپاه پاسداران در روز دوم رزمایش پیامبر اعظم 15 با استفاده از موشک های بالستیک میان برد اهدافی واقع در شمال اقیانوس هند را در فاصله 1800 کیلومتری منهدم کرد.
در این خصوص چند نکته مهم باید ذکر شود.
این رخداد یک تحول استراتژیک در بحث موشک های ضدکشتی در دنیاست زیرا هیچ کشوری تا امروز موشک بالستیک ضد کشتی در این برد را رونمایی نکرده است.
گستره وسیعی از دریای مدیترانه ، تنگه های بسفر و داردانل ، تنگه باب المندب و کانال سوئز از امروز زیر برد موشک های ضد کشتی ایران قرار خواهند گرفت .
ناوگان دریایی ایالات متحده که تا چندی پیش هنگام بروز خطر با اطلاع از قابلیت موشک های خلیج فارس و هرمز، 700 کیلومتر از مرزهای ایران دور می شدند ، مجبور خواهند شد در شرایط تنش فاصله خود را بیشتر کنند و در نتیجه قابلیت های آنان خصوصا برای عملیات هوایی و موشکی (به خصوص کروز توماهاوک 2500 کیلومتری ) علیه اهداف مهم در عمق خاک ایران کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد .
قابلیت نقطه زنی در دریا با استفاده از فناوری هدایت اپتیکی خطا را به شدت کاهش داده و احتمال اصابت به هدف مدنظر را بسیار بیشتر خواهد کرد .
بدون تعارف باید گفت ایران با این اقدام به ایالات متحده این پیغام را ارسال کرد که دستش برای واکنش جدی علیه نیروهای آمریکایی و به خصوص ناوگان دریایی آن کاملا باز بوده و در صورت بروز تنش میان جمهوری اسلامی با همسایگان متخاصم ( شاید امارات ) یا رژیم صهیونیستی ، بهتر است آمریکا خود را وارد تنش نکند.
علیرضا تقوی نیا
نکاتی در خصوص رزمایش سپاه و اقدام اخیر ترامپ
سپاه پاسداران، 26 دیماه در رزمایش موشکی پیامبر اعظم 15 با بیش از ده فروند موشک بالستیک ، اهداف از پیش تعیین شده را با دقت تمام هدف قرار داد.
در این رزمایش خانواده موشک های فاتح حضور داشتند و در یک زمان به سوی اهداف پرتاب گشتند .
همچنین پرنده های بدون سرنشین به بمباران اهداف دشمن فرضی به صورت دقیق پرداختند ؛ نکته مهم، پهپاد انتحاری سپاه بود که توانست هدف تمرینی را که یک لانچر 3 تایی موشک ضد هوایی بود نابود کند.
به نظر می رسد پیام این رزمایش بیش از همه متوجه ایالات متحده و همچنین رژیم صهیونیستی بود، زیرا پایگاه های ارتش آمریکا در فواصل نزدیک ایران حضور دارند و سپاه نیز به همین دلیل در مانور دیروز موشک میانبرد استفاده نکرد و تمرکز این یگان بیش از پیش، روی حجم آتش و دقت اصابت به اهداف بود.
در مورد پیام ویژه ایران به رژیم صهیونیستی نیز باید گفت مشابه موشک ها و پهپادهای استعمال شده توسط سپاه در تمرین روز گذشته ، در اختیار گروههای مقاومت در لبنان ، سوریه و عراق قرار داده شده و همین امر کابوس ارتش اسرائیل است.
زیرا استراتژی فوق ، فاصله لحظه پرتاب تا اصابت را به شدت کاهش میدهد و همچنین پراکندگی لانچرها در جغرافیای گسترده تر ، قابلیت شناسایی آنها را به شدت کم می کند.
مهم این که آمریکا در روزهای گذشته ابوفدک محمداوی از مسئولان عالی حشدالشعبی و بنیانگذار یگان موشکی این جنبش را در لیست تحریم های خود قرار داد.
نکته دیگر تصمیم بسیار خطرناک ترامپ در خصوص تحت نظارت قرار دادن اسرائیل توسط سنتکام بود.
اقدام فوق الذکر معنایش اینست که هر گروه یا کشوری بخواهد با رژیم صهیونیستی به نبرد بپردازد، عملا با سنتکام ( ستاد فرماندهی آمریکا در خاورمیانه ) مواجه می گردد که البته پیام های مهمی در بطن خود دارد که در ذیل بدان اشاره خواهد شد.
این اقدام نشام داد رژیم صهیونیستی برخلاف ادعاهای فرماندهانش ، مستقلا قابلیت دفاع از خود در برابر تهدیدات را ندارد تا جایی که علنا تحت الحمایه نظامی آمریکا در می آید.
سران رژیم صهیونیستی احتمالا تصور می کنند که جوبایدن همانند ترامپ از آنان پشتیبانی نخواهد کرد بنابراین با کمک لابی قدرتمندشان در واشنگتن، مترصد آنند تا زیرساخت حقوقی و قانونی لازم برای دفاع مستقیم نظامی آمریکا از خود در برابر تهدیدات را فراهم کنند.
تصمیم ترامپ به وضوح اثبات کننده این ادعاست که برتری نظامی اسرائیل در برابر همسایگانش از بین رفته در صورتی که طی 73 سال اخیر این رژیم به تنهایی این قابلیت را داشت در مواجهه با انواع چالش ها، از موجودیت خود حفاظت کند.
با اتمام دولت کنونی آمریکا، احتمالا صبر استراتژیک جمهوری اسلامی و متحدانش در قبال دولت یهود پایان پذیرد. ایران در سالهای اخیر با صبوری تمام زیرساخت های لازم را در سوریه ، لبنان ، عراق و یمن برای هدف قرار دادن شهرهای فلسطین اشغالی آماده کرده است و ارتش اسرائیل نیز به خوبی این تهدیدات را درک کرده و برای اولین بار سیستم دفاع موشکی پاتریوت را به جهت حفاظت از بندر ایلات ، در این شهر مستقر کرد.
برآورد کارشناسان مسائل سیاسی و نظامی نشان می دهد کاملا محتمل است که رژیم صهیونیستی درسال 2021 با محور مقاومت وارد نبرد شود و به همین دلیل علاوه بر اتحاد با کشورهای عربی مخالف ایران ، سعی دارد پای آمریکا را نیز به ماجرا بکشاند. البته بعید می نماید که رئیس جمهور جدید آمریکا در دفاع از این رژیم مستقیما دستور دخالت نظامی را صادر کند.
در نهایت نگارنده معتقد است رزمایش موشکی سپاه در روزهای پایانی دولت ترامپ احتمالا نشان دهنده پایان یافتن استراتژی تدافعی ایران در سالهای اخیر است و در طی ماههای آینده اتفاقات مهمی در منطقه غرب آسیا رخ عیان خواهد کرد.
علیرضا تقوی نیا
شکاف در جامعه آمریکا؛ زخمی که درمان نخواهد شد
از سال 1861 که جنگهای داخلی آمریکا شدت گرفت، چنین شکاف عمیقی در جامعه آمریکا بیسابقه بوده است. در آن سالها ایالتهای شمالی و جنوبی در دو دنیای متفاوت از یکدیگر زندگی میکردند و هیچ چسب و گرهی نمیتوانست آنها را برای تشکیل ایالات متحده در کنار یکدیگر قرار دهد.
سرانجام این اختلافات بیشمار در سبک زندگی و نوع دیدگاه باعث شد تا جنگی بزرگ میان ایالتهای شمالی به رهبری آبراهام لینکن و 11 ایالت جنوبی به رهبری جفرسون دیویس شکل بگیرد. جنگی چهار ساله که با پیروزی شمالیها به پایان رسید.
فیلم سینمایی بر باد رفته که بر اساس رمانی به همین نام، به نویسندگی مارگارت میچل تهیه شده به خوبی گویای وضع جامعه آمریکا در آن سالهاست.
اختلافات فرهنگی، مذهبی، نژادی و نوع دیدگاه مردم ایالات جنوبی و شمالی بعد از جنگ داخلی آمریکا هیچگاه در هم آمیخته نشد و اختلافات موجود همچنان در پیکره حزب بندیهای آمریکا قابل مشاهده است.
کشته شدن جرج فلوید توسط پلیس آمریکا مجددا آتش اختلافات در میان آمریکاییها را بر افروخت. اعتراضات پر تعداد سیاهپوستان و حامیان حزب دموکرات، گویای خشم بخشی از جامعه آمریکا از نظام موجود و ناکارآمد دانستن آن در برقراری عدالت اجتماعی بود.
اما ماجرا به همین جا ختم نشد با نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 در آمریکا، دو نامزد حزب دموکرات و جمهوری خواه از بروز تقلب احتمالی پرده برداشتند و اتهاماتی را به یکدیگر نسبت دادند.
همین موضوع، باعث تقویت شایعه تقلب در میان مردم شد و جو برای اعتراضات احتمالی بعد از اعلام نتایج فراهم شد.
بعد از انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم آمریکا، همانطور که پیش بینی میشد، دونالد ترامپ نتیجه انتخابات را نپذیرفت و حامیان خود را به اعتراضات گسترده خیابانی فراخواند.
اوج اعتراضات حامیان ترامپ را می توان در تسخیر کنگره آمریکا مشاهده کرد. تسخیر کنگره آمریکا به دست مخالفان به خوبی نشان داد که بخش دیگر جامعه آمریکا نیز از نظام موجود آمریکا بیزارند و معتقدند که سیستم آمریکا دیگر نمیتواند پاسخگوی نیازهای آنان باشد.
آمریکا در چند ماه اخیر با دو دسته اعتراضات متفاوت رو به رو شده است. دسته اول سیاهپوستان و مهاجرانی که در برابر ظلم و تبعیض نژادی در پی قتل جرج فلوید به خیابان آمدند و دسته دوم سفیدپوستان و حامیان ترامپ که در پی اعلام نتایج انتخابات به خیابان آمدند و ناکارآمدی لیبرال دموکراسی را فریاد زدند.
دو قطبی ایجاد شده در آمریکا هیچ راه درمانی ندارد. روی کار آمدن بایدن نه تنها نمیتواند مشکلات آمریکا را حل کند، بلکه مشکلات آن را دوچندان خواهد کرد. در چهار سال آینده و در دوره ریاست جمهوری جو بایدن باید منتظر اعتراضات گسترده مردم و مرگ تدریجی رویای آمریکایی باشیم. فقر، مشکلات اقتصادی بیسابقه، بیماری کرونا و وجود گسترده سلاح عواملی هستند که مانند کاتالیزور ایالات متحده را به ورطه نابودی سوق می دهند.
آنچه مشخص است، لیبرال دموکراسی آمریکا ترک برداشته است و آب در حال نشت به درون کشتی تایتانیک است. دیر نیست زمانی که شکوه و جلال آمریکا در دریای ظلم و ستم این رژیم جنایتکار غرق شود.
فردین ساریخانی
نگرانی پدری دلسوز
به نظر من سیدعلی خامنهای آنقدر باهوش و سیاستمدار هست که بجای ایجاد ممنوعیت کامل برای واردات واکسن از آمریکا و انگلیس، مثلا بگوید: «من مطلقاً به واکسن آمریکایی و انگلیسی اعتماد ندارم... اما اگر کسی میخواهد استفاده کند، بکند منعی نیست». با این سخنان، طرفدارانش که قطعاً به سمت واکسن نخواهند رفت؛ در طیف خاکستری جامعه هم نسبت به واکسن ایجاد تردید جدی میکند.
و عملاً موضوع واکسن آمریکایی و انگلیسی تمام میشود. میماند چندهزار نفری که از سر لجبازی با او هم شده میروند و واکسن آمریکا را میزنند.
خب به من باشد، میگویم «خب به درک، حالا که لجشان گرفته، بروند بزنند و نتیجه اش را ببینند!» اما او این کار را نمیکند.
با اینکه میداند این کار هزینهزاست، هزینه سنگین ممنوعیت واردات واکسن از آمریکا و انگلیس را متقبل میشود. جور کمکاری رسانههای داخلی، بیتدبیری مسئولین و فتنهانگیزی دشمنان ایران را یکتنه میکشد و هزینهاش را قبول میکند. بهتر از هر کسی هم میداند که اگر ممنوع هم نمیکرد و آن واکسن واقعاً اثرگذار بود، آمریکا و انگلیس ایران را نگه میداشتند در ته لیست صادرات! اینطوری شاید فرصت بهرهبرداری هم برای او فراهم میشد که «مردم ببینید اینها با شما دشمنی دارند، نه با جمهوری اسلامی». اما باز هم این کار را نمیکند.
عقل و انصاف را باید کمی به کار گرفت. کسی که از ابتدای کرونا همیشه بر رعایت پروتکلها تاکید کرده، خودش در حرف و عمل رعایت کرده تا بقیه هم رعایت کنند، تصمیمات وزارت بهداشت را بر هر چیزی (ولو خلاف میل طرفدارانش) ترجیح داده و حمایت قاطع کرده... وقتی الان چنین حرفی میزند باید کمی عقل و انصاف را بکار گرفت. او واردات واکسن از «آمریکا و انگلیس» را ممنوع کرده؛ نه واردات واکسن را.
این تصمیم بیش از هر چیزی بر عقل و تجربه استوار است و برای سلامتی مردم گرفته شده است. اگر چیزی غیر از این میبود جای شک داشت.
عقل میگوید وقتی کشوری تا همین چندماه پیش داروی بیماران پروانهای را تحریم کرده تا عفونت به مغز استخوانشان برسد و الان دارد به تو پیشنهاد واکسن میدهد، بترس! (بگذریم که تا الان از این پیشنهادها هم نداده!)
باز عقل میگوید کشوری که سه ماه پیش واکسن آنفولانزا را تحریم کرد تا بموقع دست مردمت نرسد (و نرسید)، و الان دایه مهربانتر از مادر شده، ریگی به کفش دارد!
عقل میگوید تویی که تجربه خونهای آلوده فرانسوی را داری، بیشتر از همه باید حواست را جمع کنی!
عقل میگوید واکسنی که باید در 10 سال امتحان و آزمون میشد اما الان 18ماهه مجوز گرفته، میتواند خطرناک باشد! بهویژه وقتی آن واکسن ساخته دشمنت باشد!
و عقل خیلی چیزهای دیگر هم میگوید...
اما خب، عقل را به کار ببندی و هزینه را به جان بخری برای چه کسی؟ طرفدارانت که نگفته حرفت را قبول دارند، بیشتر مردم هم به عنوان رهبر و پیر دنیادیده این کشور حرفت را میپذیرند، خب این هزینه سنگین را برای چه کسی میدهی؟
بله من میگویم اول بخاطر همان چندهزار نفر، پدر که باشی و مسئولیت بر گردنت باشد حتی اگر فرزندت لج و لجبازی هم کند، باز به زیانش راضی نیستی... اول برای آن چند هزار نفر و بعد برای کل مردم ایران. میخواهید باور بکنید یا نکنید، سبک و سیاق رهبری سیدعلی خامنهای همین است. سلامت مردم ایران برای او مهم است ولو هزینهاش را خودش بپردازد. خطر هم جدی است.
1درصد هم احتمال خرابکاری در واکسنها وجود داشته باشد، در جمعیت 80میلیونی میشود 800هزار قربانی!! که از کل تلفات کرونا در یکسال اخیر 14برابر بیشتر است!!
عقل اینجا حکم به ترک فعل میدهد.
تبادل اطلاعاتی اسرائیل و شرکت فایزر
هآرتز، رسانه متعلق به رژیم صهیونیستی گزارش داده که اسرائیل، دیتاها (اطلاعات جمع آوری شده منظم) مربوط به واکسن کرونا را با شرکت فایزر به اشتراک میگذارد، اما این موضوع محرمانه باقی خواهد ماند. وزارت بهداشت اسرائیل میگوید، فقط اطلاعات در حوزه عمومی را با این شرکت به اشتراک میگذارد و این نفع زیادی به این شرکت میرساند.
نشریه "تایمزاسرائیل" روز قبل در گزارش خود و به نقل از مقامات ارشد وزارت بهداشت این "کشور" با عنوان "اسرائیل فقط اطلاعات عمومی را با فایزر به اشتراک میگذارد"، گفته بود که هیچ اطلاعت محرمانهای درکار نخواهد بود.
این نشریه از قول شارون آلروی پریس گفته هیچ اطلاعات شخصی به شرکت فایزر داده نمیشود و داده ها فقط برای اطمینان از ایمنی گلهای مورد استفاده قرار میگیرند.
یک مقام بهداشتی اسرائیل در پاسخ به سوالی در این باره، پاسخ داده که در عوض این دادهها، همه افراد بالای 60 سال در اسرائیل تا قبل از ماه مارس واکسینه میشوند. در ادامه مینویسد:
شارون آلروی در گفت و گو با کانال 12 اسراییل گفت "همه اطلاعاتی که به فایزر داده می شود، آن هایی است که ما برای مردم در دسترس قرار میدهیم،.. تعداد موارد ابتلا، موارد شدید، تعداد مرگ و میر و واکسینه شدهها". در ادامه گفته "ما میخواهیم ببینیم که آیا میتوان به همه متقاضیان، واکسن داد یا خیر؟".
بنیامین نتانیاهو روز پنج شنبه اعلام کرد که فایزر با ارسال میلیونها دوز دیگر موافقت کرده تا اسرائیل به عنوان "کشور مدل"، اطلاعاتی به این شرکت بدهد. گفته شده این به اشتراک گذاری دادهها، در عوض یک معامله برای دریافت واکسن های بیشتر، پیش از دیگر کشورها صورت گرفته.
تا کنون بیش از 70 درصد افراد بالای 60 سال در اسرائیل واکسینه شدهاند که بالاترین سرانه در بین تمام کشورهای جهان است. نتانیاهو قبلا پس از مذاکره با شرکت فایزر، به مردم خود، وعده "بشارت بزرگ" داده و از یهودی بودن مدیر کل فایزر گفته بود، هم چنین گفته میشود که سرپرست ارشد پزشکی شرکت مدرنا هم، یک یهودی اسرائیلی است. هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در سفرش به اسرائیل ، اطمینان داده بود که هر دو "کشور"، با طور همزمان از واکسن کرونا برخوردار میشوند.
منبع:
تایمز اسراییل
https://www.timesofisrael.com/health-official-says-pfizer-vaccine-deal-only-includes-publicly-available-data/amp/
آسیانیوز
https://www.asianews.ir/fa/newsagency/2982/%D8%A8%D8%B4%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF-%D9%86%D8%AA%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%87%D9%88-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D9%84-%D9%86%D8%AE%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%AD%D9%85%D9%88%D9%84%D9%87-%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D9%86-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%DB%8C%DB%8C
سید آریا مرتضوی
دو روی ژانوسی سیاست
سارا فرایر، خبرنگار بلومبرگ: فیسبوک میگوید که همه عکسها و ویدیوهای منتشر شده از اعتراض [ در ساختمان کنگره] را حذف میکند. چرا که در این لحظه، این محتواها فعالیت مجرمانه را تبلیغ میکنند.
ژانوس از اساطیر دوره باستان موجودی دو چهره که یکی شرق را و دیگری غرب را نگاه می کند از این اسطوره در سیاست غرب بسیار استفاده میشود و مطالب فراوانی را با این اسطوره گره خورده اما افسوس که ما از مطالب اسطوره سیاسی فقط لویاتان هابز را می شناسیم آن هم نه به شکل صحیح بلکه با ترجمه حسین بشیریه که بسیار ایراد فنی دارد.
رویکرد ژانوسی به سیاست را در فضای مجازی این روز ها بیشتر میبینیم از طرفی تویتر و فیس بوک حساب ترامپ را موقتا بسته اند و به گفته این خبر نگار تصاویر اعتراضات کنگره در حال پاک شدن هستند.
اما در سال 88، دی 96 و آبان 98 همین رسانه ها نه تنها این مطالب را منتشر کردند و واکنش ندادند بلکه به شکل عجیبی در اینستاگرام این مطالب دارای اولویت بود.
حالا با مرگ اشلی بابیت (زنی که در کنگره گلوله خورد ) باید دید آیا رسانه ها قتل این زن را مانند ماجرای ندا اقاسلطان بولد میکنند.
ایلیا ایرانپوریان
فعالیت کم سابقه قایق های موشک انداز سپاه
تصاویر ماهواره ای نشان می دهد قایق های تندرو و موشک انداز سپاه پاسداران ایران در تعداد بالا در حال گشت زنی در تنگه هرمز هستند.
این تعداد از شناور جنگی جز در مواقع آماده باش سطح بالا و یا رزمایش های نظامی در یک منطقه نسبتا کوچک بدین شکل مانور نمی کنند.
مبرهن است نظامیان ایران در روزهای انتهایی دولت ترامپ ، با اینگونه اقدامات سعی در رعایت اصل هوشیاری و آمادگی به قصد ارسال پیغام بازدارندگی به طرف های متخاصم منطقه ای و بین المللی دارند.
بالاخص که این شناورها در نزدیکی امارات متحده مبادرت به این نحو از گسترش کرده اند.
آنچه که درباره "توقیع شریف" باید بدانید
توقیع شریف در پاسخ نامه اسحاق بن یعقوب به امام زمان ارواحناه فداه مرقوم شده است.
نامه اسحاق بن یعقوب به امام زمان حاوی چه سوالاتی است؟
1) حکم کسانی که از خاندان شما هستند و وجود نازنینتان را منکر می شوند چیست؟
2) حکم نوشیدن آبجو(نوعی مشروب الکلی)چیست؟
3) حکم هدایای در نظر گرفته شده برای امام زمان چیست؟
4) ظهور حضرت ولیعصر ارواحنا فداه چه زمانی صورت می پذیرد؟
5) حکم منکران شهادت امام حسین علیه السلام چیست؟
6) در پیشامدها و حوادث به هنگام غیبت به چه کسی رجوع کنیم؟
7) وصف حال محمد بن عثمان عمری، محمد بن علی بن مهزیار اهوازی، محمد بن شاذان بن نعیم و ابوالخطاب محمدبن ابى زینب اجدع چگونه است؟
8) حکم تصرف در اموالی که منسوب به امام زمان است چیست؟
9) حکم پرداخت خمس(غنائم جنگی) در دوره غیبت چگونه است؟
10) علت وقوع غیبت حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف چیست؟
11) چگونه از وجود مقدس امام زمان در عصر غیبت بهره مند شویم ؟
متن سوال اسحاق بن یعقوب که پاسخ آن به اثبات ولایت فقیه می انجامد چیست؟ در عصر غیبت در پیشامدها و حوادث به چه کسی رجوع کنیم؟
پاسخ امام زمان: و اما الحوادث الواقعه فارجعوا فیها الی رواة احادیثنا، فانهم حجتی علیکم و انا حجة الله: در خصوص حوادثی هم که پیش می آید به راویان حدیث ما رجوع کنید، که آنان حجت من بر شما هستند و من نیز حجت خدا بر آنان.
نامه اسحاق بن یعقوب چگونه به امام زمان(ع) رسید؟ از طریق نائب خاص دوم امام زمان به نام محمد بن عثمان بن سعید عَمری(درگذشت 305 قمری) به دستان مبارک امام عصر رسید.
اسحاق بن یعقوب کیست؟ بنا بر برخی نقل ها او را برادر بزرگتر محمد بن یعقوب کلینی خوانده اند چرا که نام پدر یعقوب و نام جد شیخ کلینی نیز اسحاق بوده و مرسوم بود که نام جد را بر روی پسر بزرگتر می گذارند.(البته مرحوم مجلسی در بحارالانوار این دو فرد را دو شخص متفاوت می دانند.)
اعتبار سند توقیع شریف چگونه است؟ با عنایت به اینکه این روایت توسط محدثان سه گانه شیعی همچون شیخ کلینی، شیخ صدوق و شیخ طوسی نقل و تایید شده، این روایت را کاملا قطعی و یقینی می دانند. توضیح بیشتر آنکه مرحوم کلینی اوثق مشایخ ثلاثه است و روایاتی که خودش نقل میکند (نه روایاتی که از اصول اربعمائه دیدهاند) روایاتی است که به راوی آن وثوق کامل داشته است؛ لذا در صحت این دسته روایات جای هیچ شکی نیست و در طول تاریخ علماء هیچکس در آنها تردیدی نداشته است.
چگونه از توقیع شریف به اثبات ولایت فقیه می رسیم؟ از توقیع شریف بعنوان موثرترین و قوی ترین روایت در اثبات ولایت فقیه یاد می شود چرا که تعبیری در این توقیع است «... حجّتی علیکم و انا حجه الله...» در هیچکدام از روایات دیگر نیست. و ثانیا اینکه این روایت در زمان امامت حضرت صاحب الامر علیه السلام و از کلام نورانی خود آن حضرت اتخاذ و تبیین می شود؛ برخلاف الباقی ادله اثبات ولایت فقیه که در زمان دیگر ائمه معصومین علیهم السلام بوده است.
راویان حدیث چه کسانی هستند؟
مقصود از راویان حدیث در این توقیع شریف، کسانی هستند که روایات را با فهم و درایت نقل می کنند و اینان جز فقیهان نخواهند بود. ازسوی دیگر اطلاق فرمان آن حضرت مبنی بر رجوع به راویان حدیث در حوادث پیش آمده، نشانگر عمومیت ولایت فقیهان در عصر غیبت است.
مراد از حوادث چیست؟
مرحوم شیخ مرتضی انصاری میفرماید ظاهر از حوادث که اسحاق بن یعقوب ذکر میکند و برایش مشکل شده و خدمت امام فرستاده ظاهرا با این مقدمه این است که مراد از حوادث یعنی امور مهمهای که در این امور باید به رئیس و رهبرشان مراجعه کنند و چون امام و رهبر غائب است اکنون میپرسد باید به چه کسی مراجعه نمود.